A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konkurs za Bašta Pitch za kratki igrani film

20.04.2022 | 14:24

Konkurs za Bašta Pitch za kratki igrani film


Bašta fest u Bajinoj Bašti, u saradnji sa partnerima iz Severne Makedonije i Crne Gore, poziva zainteresovane da se prijave na Bašta Pitch za kratki igrani film, program organizovan u okviru nedavno osnovane Balkanske mreže kratkog filma (Balkan Short Film Network) za edukaciju mladih filmskih autora i promociju kratkog filma u regionu.

Prvi i trenutno najveći projekat te mreže je regionalno proširenje edukativnog programa Bašta Pitch, u okviru kojeg će se okupiti mladi filmski autori iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore. Biće izabrano pet projekata za kratki igrani film do 30 minuta koji će učestvovati na tri radionice: Bašta Pitch na Bašta festu, Fund Ready na Drim Short film festivalu u Strugi i Festival Ready na Seanema film festivalu u Ulcinju, koji su i osnivači Balkanske mreže kratkog filma.

Svaki projekat imaće dva predstavnika – reditelja i producenta, a u okviru tog programa biće ukupno desetoro učesnika. Nakon tri radionice, u oktobru će biti održana veb-konferencija na kojoj će se sumirati utisci i predstaviti projekti široj publici.

Prijave su otvorene do 20. maja, a detaljne informacije o uslovima konkursa nalaze se na sajtu Bašta festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma, koji će biti održan deveti put od 30. juna do 3. jula u Bajinoj Bašti.

Festival je, između ostalog, zbog profesije svojih osnivača – glumaca Jovana Jelisavčića i Maje Šuše, usko orijentisan na zajednički rad reditelja i glumaca, a fokus na kvalitetne glumačke interpretacije ima veliki uticaj i na njegovo pozitivno pozicioniranje među internacionalnim festivalima kratkometražnog filma.

Projekat Balkan Short Film Network podržan je od Western Balkans Fonda i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

 

(SEEcult.org)

Total
0
Shares