A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Tudor i Nik fon Rup u talasima Nazarea

Po drugi put ove sezone, Svetska surf liga (WSL) dala je zeleno svetlo: TUDOR Nazaré Tow Surfing Challenge Presented by Jogos Santa Casa vraća se u Nazare. TUDOR, koji već sponzoriše dva spektakularna Big Wave događaja u organizaciji WSL, biće i ovoga puta u vodi, na ruci portugalske legende surfovanja, Nika fon Rupa.

Surfovanje na velikim talasima je nemilosrdan sport koji ne poznaje kompromise; a upravo od svojih početaka TUDOR se istakao smelim meračima vremena i avanturističkim duhom. Slogan brenda TUDOR, #BornToDare, slavi odvažnost pojedinaca koji su se tokom godina isticali svojim uspesima na kopnu, ledu, u vazduhu i pod vodom, noseći TUDOR časovnike na ruci. Takođe, odnosi se i na revolucionarnu viziju Hansa Vilsdorfa, osnivača TUDOR brenda, koji se usudio da proizvede pristupačne časovnike za najekstremnije uslove. Konačno, to je svedočanstvo beskompromisnog načela koje je omogućilo da TUDOR postane ono što je danas – vrhunski proizvođač časovnika sa jedinstvenim inovacijama. Duh #BornToDare je održan i do danas zahvaljujući umetnicima i sportistima, čija su izuzetna dostignuća rezultat neustrašivog i vizionarskog pristupa životu. Sa Nikom fon Rupom koji se pridružio redovima izuzetnih ličnosti porodice TUDOR, brend dodatno učvršćuje svoju globalnu poziciju u svetu surfovanja, dok širom planete širi poruku o smelosti i odvažnosti.

NIK FON RUP SE PRIDRUŽUJE PORODICI TUDOR

Nik fon Rup

Nik fon Rup rođen je 1990. godine u Sintri, Portugal. Sa ocem nemačko-američkog porekla i majkom iz Švajcarske, međunarodno nasleđe donelo je Niku veliku dozu radoznalosti i želje za putovanjima i avanturama još od ranog detinjstva. Uspešnu karijeru započeo je rano – surfovanjem je počeo da se bavi već od svoje 9 godine. Postizao je uspehe u juniorskom timu, a strast ka ovom sportu dovela ga je i do osvajanja nacionalnih i međunarodnih priznanja. Ulaskom u profesionalnu ligu počela su i njegova putovanja širom sveta u okviru Svetske kvalifikacione serije gde je nizao uspehe, te je 2013. proglašen za „Evropskog surfera godine“.

Kako su iskustvo i talenat rasli, tako su rasle i Nikove želje za još smelijim surferskim poduhvatima. Počeo je da juri ogromne talase, često surfujući na savršeno velikim talasima svakog dana.

Stekavši ogromno samopouzdanje poželeo je da sa oproba i u vrhunskim izazovima koje je ovaj sport mogao da ponudi i na ovaj način je uplovio u svet takmičarskog surfovanja na velikim talasima. U poslednjih pet godina Nik se dokazao kao jedna od vodećih ličnosti u svetu velikih talasa, pomerajući granice onoga što je moguće, surfujući na nekim od najvrtoglavijih surf lokacija kao što su Nazare, Maveriks i Džavs.

O RIBARSKOM NASELJU NAZARE

Pre dvanaest godina, gotovo nikome u svetu surfovanja nije bio poznat Nazare, miran ribarski grad severno od Lisabona. Ali kada je 2010. godine Garet Meknamara surfovao na džinovskim talasima visine 24 metra, Nazare je odmah stekao svetsku slavu, a vidikovac sa vrha litice Fort de Sao Migel Arkanjo postao je kultno mesto smelih, ekstremnih sportova. Meknamara je za Nazare čuo od svog prijatelja bodiboardera i, iako u početku skeptičan, posetio je ovo mesto. Ostalo je istorija. Jedinstvena konfiguracija morskog dna u Praia de Norte u Nazareu, sa svojom kombinacijom peščanog dna i ogromnog podvodnog kanjona koji kanališe svu snagu okeana, pravi najviše talase na kojima su ljudi ikada surfovali. Dan kada će se surfer usuditi da izazove talas visok 30 metara, po mišljenju nekih, biće upravo u Nazareu. Zastrašujuća snaga ovih talasa čini Nazare mestom za „tow surfing“: za dodatnu bezbednost džet-ski vodi surfera na vrh talasa i nakon surfovanja dolazi po njega.

O BRENDU TUDOR

TUDOR je nagrađivani švajcarski proizvođač merača vremena, koji nudi mehaničke časovnike sa prefinjenom estetikom, dokazanom pouzdanošću i jedinstvenom vrednošću. Poreklo brenda TUDOR datira iz 1926. godine, kada je „The Tudor“ prvi put registrovan kao brend od strane Hansa Vilsdorfa, osnivača brenda Rolex.

Vilsdorf je osnovao kompaniju Montres TUDOR SA 1946. godine kako bi ponudio kvalitet i pouzdanost Rolex časovnika po pristupačnim cenama. Zbog robusnosti i pristupačnosti, tokom istorije TUDOR časovnici su bili izbor najhrabrijih avanturista na kopnu, pod vodom i na ledu. Danas kolekcija TUDOR uključuje legendarne modele kao što su Pelagos, Black Bay, 1926 i Royal. Od 2015. godine, TUDOR takođe nudi mehaničke kalibre sopstvene manufakture sa višestrukim funkcijama i vrhunskim performansama.

Tudor PELAGOS

SVETSKA SURF LIGA

Osnovana 1976. godine, Svetska surf liga (WSL) okuplja najbolje surfere na svetu.

Svetska kompanija za sport, medije i zabavu, WSL, organizuje međunarodne surf ture i takmičenja. Njeni studiji kreiraju preko 500 sati sadržaja uživo. WSL takođe vodi najveći svetski projekat talasa koje je napravio čovek, sa svojim partnerom WaveCo. Sa sedištem u Santa Monici, Kalifornija, WSL poseduje regionalne kancelarije u Severnoj Americi, Latinskoj Americi, Azijsko-pacifičkom regionu i EMEA.

Svetska surf liga svake godine kruniše svetske šampione u surfovanju za muškarce i žene. Global Tours and Competition divizija organizuje više od 180 takmičenja širom sveta svake godine, u nekoliko kategorija: Championship Tour, Challenger, kvalifikaciona i juniorska takmičenja, kao i takmičenja na dugim bordovima i velikim talasima.

Svetska surf liga u Nazareu

Pokrenut 2019. godine, WSL Studios nezavisno producira televizijske projekate bez scenarija, uključujući dokumentarne filmove i serije, koji pružaju ekskluzivni pristup sportistima, događajima i lokacijama širom sveta. WSL događaji i sadržaji se distribuiraju na televiziji u preko 743 miliona domova, kao i preko digitalnih i društvenih medijskih platformi, uključujući WorldSurfLeague.com.

WaveCo uključuje Surf Ranch Lemoore i korišćenje i licenciranje sistema Kelly Slater Wave.

Svetska surf liga je posvećena promeni sveta kroz inspirativnu moć surfovanja, stvaranjem autentičnih događaja, iskustava i sadržaja kako bi podstakla svetsku zajednicu da traga za svrsishodnošću, originalnošću i inspiracijom.

Total
0
Shares