A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konkurs za MIXX Awards 2022

04.04.2022 | 22:16

Konkurs za MIXX Awards 2022


Konkurs za nagradu za najbolje digitalne kampanje i projekte – MIXX Awards za 2022. godinu otvoren je do 29. aprila.

Prema navodima organizatora dodele tog priznanja, brojne promene koje su zadesile svet i digitalnu industriju prethodne dve godine navode na zaključak da je svet kakav smo do sada znali prošlost, da se više ništa neće vraćati na staro i da se treba prilagoditi novonastaloj situaciji. Osim što je funkcionisanje u post-kovid eri samo po sebi donelo nova pravila, postavlja se i niz drugih pitanja: kako će u budućnosti izgledati digitalna ekonomija i kako će brendovi iskoristiti virtuelnost Metaversa, koje promene donosi Web 3.0, kakva je perspektiva ciljanog oglašavanja bez kolačića, u kom pravcu će se razvijati e-commerce i upotreba NFL-a za plaćanje virtuelnih dobara. Sve to će umnogome uticati na promenu pravca i drugačiji raspored dosadašnjih prioriteta – posvećenosti brendu, sadržaju, organskom rastu i performans metrikama.

U skladu sa tim promenama, IAB MIXX Awards (Marketing and Interactive Exellence Awards) ove godine gubi neke stare i dobija tri nove kategorije: Best Brand Advertising Campaign, Best E-commerce Campaign i Best Campaign Effectiveness. Radovi se u skladu sa ciljevima kampanje ili projekta, kao i ranijih godina, mogu prijaviti u jednoj ili više kategorija. U svakoj kategoriji se dodeljuje po jedna nagrada, a žiri će odrediti pobednika za sledećih 12 kategorija: Best Brand Advertising Campaign, Best Croš Media Integration, Best Innovation, Best E-commerce Campaign, Best Product Launch, Best Social Community Building, Best Video Advertising Campaign, Best Branded Content, Best Campaign Effectiveness, Best Direct Response & Lead Generation Campaign, Best Social Influencer Marketing i Best Social Media Campaign.

Za IAB MIXX Gran pri – najprestižniju nagradu takmičenja, boriće se pobednički radovi iz svih kategorija, dok će odluku o dobitniku Gran prija doneti stručni žiri tajnim glasanjem na sam dan svečane dodele. Kompanija koja je dobitnik Gran prija ima mogućnost nominacije člana stručnog žirija za naredno takmičenje IAB MIXX Awards Serbia.

Stručni žiri, ove godine regionalni i najbrojniji do sada, činiće: Milja Šijakinjić (Žiška), Vesna Ćeranić (Executive Group), Sanja Gajić (FullHouse Ogilvy), Nikola Parun (Ovation BBDO), Zdravko Kevrešan (Drive), Marija Pasuljević (E-commerce Asocijacija Srbije), Diana Radić (Dnevne nezavisne novine), Dragana Koprivica (CREDA), Vanja Bertalan (Human), Boris Vučurević (WeissMuller Creative Media), Danica Stupar (BizLife), Ivana Laković (Buro Adria), Vladimir Kovač (DigiTalk), Anita Galić (A1), Ana Veličković (Loreal), Đorđe Jovanović (Xiaomi), Dejan Kosanović (Mozzart) i Bojan Šaptović (Pioniri Communications), predsednik stručnog žirija.

Radove je moguće prijaviti do 29. aprila, a pobednici će biti javno predstavljeni 9. juna na ceremoniji u okviru konferencije Digital Day.

Dodela nagrada MIXX Award se realizuje u organizaciji IAB Serbia od 2016. godine, kao jedina globalno priznata nagrada za najbolja ostvarenja u digitalnoj industriji.

Detalje o dodeli nagrada moguće je naći na sajtu mixx.rs.

O IAB Serbia

Interactive Advertising Bureau – IAB Serbia je udruženje koje je osnovano 2009. godine sa ciljem da aktivno podržava rast, razvoj i edukaciju tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga u Srbiji. Kao deo globalne IAB mreže i član IAB Europe, IAB Serbia nastoji da pomogne učesnicima u medijskoj i oglašivačkoj industriji da napreduju u digitalnoj ekonomiji. Članstvo čine više od 70 medijskih i digitalnih agencija, izdavača, brendova i tehnoloških firmi odgovornih za prodaju, isporuku i optimizaciju digitalnih oglasa, kao drugih kompanija koje ulažu svoje budžete u digitalne kampanje.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares