A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Sev Dah novi gost Kolektiv Base ekipe ove subote u klubu DOT

Nakon prošle žurke, gde se Kolektivu za pultom pridružila talentovana Ana RS , ove subote, 2. aprila u goste im stiže Sev Dah, vlasnik cenjene izdavačke kuće PROLETARIJAT, DJ i producent čiji smo zvuk mogli da čujemo u prestižnim klubovima poput Berghaina, Trezora, Griessmuehle, kao i na velikim eventovima Vault Sessions, Level Delta i drugih.

Kolektiv Base je skup muzičkih entuzijasta koji se razvija na našoj elektronskoj sceni već više od 3 godine. Nakon skorašnje reorganizacije, Kolektiv rezident DJ-evi su Dino R., Fluid Zbodi, Paragon, X-am, a pored njih tu su mnogi saradnici i prijatelji sa kojima zajedničkim snagama oplemenjuju scenu inovativnim idejama i kvalitetnim underground zvukom.

Već dve sezone su rezidenti beogradskog kluba DOT, u kojem su od nedavno pokrenuli projekat u kojem su se ili će se naći rame uz rame u DJ pultu sa regionalnim aristima koji su na svojim scenama zavredneli posebno mesto i veoma su cenjeni u svetskim krugovima iskrenih ljubitelja čistog techno zvuka.

Berlin, Detroit, Birmingem i naravno, Sarajevo. Sev Dah je rođen i odrastao u Bosni, kasnije emigrirao u Švedsku, ali balkansko sivilo nikada nije napustilo njegov umetnički izraz. Mračne perkusije i tvrdi sintevi su silovito ukombinovani u njegov izrazito autentičan pristup techno muzici. Na jedinstven način, Sev Dah prenosi pulsiranje ogoljenog i tmurnog sveta, daleko od Starbaksa i H&M-a. Izdanjima na poznatim lejblovima poput Komisch-a, Random Island-a i Frozen Border-a (Naked Index), ali i zahvaljujući sopstvenoj izdavačkoj kući Proletarijat, ubrzo se našao u jezgru scene DJ-eva i producenata. Od 1998. poput mesoždera žvaće i bljuje nove bitove, željne gromoglasnog krika. Neprekidno punom parom izdaje vinil za vinilom.

Pod muzičkim uticajem koji se proteže od Stigmate i Millsa pa sve do MasterReesa i Petra Dundova, svestran, ali ujedno I tvrdoglav, Sev Dah je DJ koji može na početku lagano zavesti publiku ili je punim gasom zapaliti na vrhuncu.

Očekujte mračni, energični i znojav densflor inspunjen tvrdim ritmovima u klubu DOT. 

Cena ulaznice na vratima kluba iznosi 600 rsd do ponoći a 800 rsd posle. 

 

Total
0
Shares