A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Interni javni pozivi umetnicima za finansiranje umetničkih radova – otkup

23.03.2022 | 15:27

Interni javni pozivi umetnicima za finansiranje umetničkih radova – otkup


Na poziv Inicijative umetnika, pojedine institucije odlučile su i ove godine da raspišu interne javne pozive umetnicima da prijave projekte i umetničke radove povodom Konkursa za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2022. godinu, koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Objavljujemo pregled internih javnih poziva na konkurs za otkup, koji je otvoren do 11. aprila 2022.

Centar za kulturu Lazarevac tradicionalno je među prvima objavio interni јavni pоziv vizuelnim umetnicima da dоstave pоnudu za naјviše јednо svојe delо, nastalо u prоteklih pet gоdina.

U prilоgu treba dоstaviti:
1. radnu biоgrafiјu
2. reprоdukciјu pоnuđenоg rada
3. katalоške pоdatke (naziv dela, tehnika, dimenziјe, gоdina nastanka)
4. cenu dela u dinarskој prоtivvrednоsti
5. kоntakt (adresa, brој telefоna, e-mail, veb saјt).

Pоnude treba slati u elektrоnskој fоrmi na e-mail: mоdernagaleriјalazarevac@yahоо.cоm sa naznakоm “PRЕDLОG ZА KОNKURS MINISTАRSTVА KULTURЕ I INFОRMISАNјА” naјkasniјe dо 30. marta 2022. gоdine.

Kоmisiјa Mоderne galeriјe Centra za kulturu Lazarevac će оdabrati radоve za Kоnkurs Ministarstva kulture i infоrmisanјa za finansiranјe umetničkih dela iz оblasti vizuelnih umetnоsti za 2022. gоdinu.

Zainteresovani su zamoljeni da prilikоm apliciranјa dоstave kоmpletnu traženu dоkumentaciјu, sa svim navedenim pоdacima, jer nepоtpune priјave neće biti razmatrane.

Poštovani,

Centar za kulturu “Dragan Kecman“ u Kučevu takođe je pozvao zainteresovane umetnike da mu se jave kako bi pripremio prijavu za sredstva Ministarstva kulture i informisanja po Konkursu za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2022. godinu. Na taj način, kako je naveo direktor Zlatan Zabukovec, Centar je tokom nekoliko predhodnih godina značajno obogatio stalnu postavku u svojoj Galeriji savremene umetnosti.

Umetnici koji žele da učestvuju mogu da se jave na broj telefona 012/852-466 ili putem elektronske pošte: galerija.czkkucevo@gmail.com.

Potrebno je da poslati profesionalnu biografiju i vizuelnu dokumentaciju, sa svim podacima konkretnog dela i to najkasnije do 4. aprila 2022. godine.

Podrazumeva se da umetnici koji se prijave u potpunosti prihvataju uslove iz Konkursa Ministarstva kulture.

Inicijativa umetnika pozvala je institucije da raspišu interne konkurse – pozive umetnicima za prijavu projekata i umetničkih radova za otkup, imajući u vidu analizu rezultata  prethodno sprovedenih konkursa za finansiranje umetničkih dela, kao i iskustva kolega umetnika, odnosno primedbe u vezi sa transparentnošću procedure i mogućnošću slobodnijeg i šireg pristupa konkursu većeg broja različitih umetnika. Nastojanje Inicijative umetnika da Ministarstvo i javnost upozna sa tim problemima ima za cilj pronalaženje adekvatnijih rešenja za raspisivanje budućih konkursa i ostvarivanje opšteg interesa – izbor najznačajnijih umetničkih dela.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares