A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti kulture u Podgorici

22.03.2022 | 16:19

Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti kulture u Podgorici


Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice raspisao je konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti kulture za 2022. godinu, kojim su obuhvaćene: vizuelna umetnost, književnost, muzička umetnost, časopisi za kulturu i umetnost, pozorišna delatnost, kulturno-umetničke manifestacije i festivali.

Budžetom Glavnog grada za te namene opredeljeno je 120.000 evra.

Za jedan projekat biće opredeljena sredstva u iznosu do 50% od ukupnog iznosa koji je potreban za njegovu realizaciju. Učesnik konkursa može konkurisati jednim ili sa više projekata, od kojih samo jedan može biti sufinansiran. Pod projektom se podrazumeva zaokružena programska celina ili deo celine (žanrovska i vremenska), kojom se doprinosi ostvarivanju javnog interesa, u skladu sa zakonom.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička i pravna lica koja imaju prebivalište u Podgorici, koja su registrovana za obavljanje delatnosti kulture. Fizička lica mogu konkurisati projektima koje samostalno realizuju kao svoje autorsko delo.

Pravo učešća nemaju nevladine organizacije, kao i javne ustanove i drugi subjekti čiji se rad finansira iz budžeta Glavnog grada, sredstvima planiranim za kulturu, kao i iz budžeta Crne Gore.

Prijava sa dokumentacijom podnosi se u zapečaćenoj koverti neposredno ili poštom na adresu: Glavni grad Podgorica – Sekretarijat za kulturu i sport Ul. Marka Miljanova broj 4, sa naznakom “Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture (određenu oblast) za 2022. godinu”.

Dokumentacija se podnosi u jednom štampanom primerku, obavezno u elektronskoj formi (USB, CD ili DVD) u sadržaju istovetnom štampanom primerku (prijava sa svim prilozima).

Dodatne informacije mogu se dobiti svakog radnog dana od 09 do 14 časova na broj telefona 020-225-144 ili na e-maila kultura@podgorica.me.

Rok za podnošenje prijava sa dokumentacijom je 30 dana, od dana objavljivanja konkursa, zaključno sa 15. aprilom 2022. godine.

Detalji konkursa nalaze se ovde. Obrazac prijave nalazi se na ovom linku

(SEEcult.org)

Total
0
Shares