A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

2Hot4Stage FEST 2022 – saopstenje

Osmi Hip Hop Festival – „2HOT4STAGE FEST“ jedan od najvećih Hip Hop festivala u regionu, održava se od 25. do 27. marta u Beogradu, na više lokacija. „2Hot4Stage FEST“ je festival muzičkog, plesnog, umetničkog i humanitarnog karaktera, te podrazumeva muzičke nastupe, plesna takmičenja, performanse, „dan edukacije” – sa radionicama internacionalnih afirmisanih umetnika, kao i različite aktivacije i instalacije najrenomiranijih stvaraoca.

2HOT4STAGE FEST je najprepoznatljiviji HIP HOP događaj u Srbiji. Ove godine smo prerasli u međunarodni događaj koji će okupiti svetske hip hop umetnike. Pored domaćih izvođača, u Beogradu se očekuju gosti iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Ukrajine, Slovenije, Italije i Rusije. Učesnici će se takmičiti za vredne nagrade, a nagradni fond uključuje novčane nagrade za takmičare u plesnim betlovima, kao i robne nagrade, umetničke radove i vaučere BUZZ sneaker station-a.

Video sa festivala 2021

Na festivalu će umetnici raznih profila – hip hop plesači, muzički izvođači, producenti, talentovani dizajneri, grafiti crtači, na zanimljiv i interaktivan način ponuditi posetiocima raznovrstan umetnički sadržaj. Program festivala uključuje takmičenja, edukacije, radionice, umetničke instalacije, koncerte, žurke, izložbe, humanitarne aktivnosti.

Lljubitelji hip hopa uživaće u bogatom muzičkom programu i nastupima izvođača kao što su Stereo Banana, Marčelo, Raid i Nensi, Kendi i Aristokrat. Na izložbenom i prodajnom prostoru će se predstaviti urbani brendovi domaćih dizajnera, graffiti crtači. Posetioci festivala će tokom tri dana moći slušaju zanimljive teme o novim trendovima, da upoznaju najveće stručnjake iz sveta hip hop kulture, koji će održati radionice, nastupati, crtati, dizajnirati. Karte su u pretprodaji i mogu kupiti samo za glavni dan festivala, 26.3. i to za ceo dan (800rsd) i za koncerte (600rsd), na sledećim lokacijama: Kobazz skate shop, Beowallz graffiti shop i 2Hot4Stage plesna škola.

Zajedno sa evropskim programom “Svaka limenka se računa” pokrenuli smo i nekoliko akcija recikliranja limenki. Imaćemo umetničke instalacije od recikliranih limenki uključujući najveću Pikselatu, ali i akciju pod nazivom “Recikliraj – Profitiraj”. Naime, prvih 100 posetilaca festivala, glavnog dana, 26.03. će ostvariti popust na kupovinu karte za ceo dan ukoliko sa sobom donesu četiri iskorišćene prazne limenke.

Video sa festivala 2020

Ovaj festival će imati i humanitarni karakter, na festivalu neće biti upotrebe plastičnih čaša, a prilog koji se sakupi od recikliranih limenki tokom tri dana festivala biće namenjen u humanitarne svrhe. Pored “Svaka Limenka se računa” sa nama će biti i organizacija “Crveni Krst”. Imaćemo i aukciju velikih formata street art radova, koji se crtaju na licu mesta. Pored praćenja celog umetničkog procesa renomiranih domaćih i regionalnih street art crtača, posetioci imaju priliku da otkupe radove umetnika, a prilog od prodaje biće uplaćen u humanitarne svrhe.

,,Reaktivacija”, lajtmotiv ovogodišnjeg festivala, za nas predstavlja najpre duhovni, pa i kulturno umetnički preporod. U vreme epidemije globalnih razmera, snaga zajedništva i sinergija svih poklonika ulične kulture nikada nije bila važnija. Bogatiji za iskustva i probleme koji su došli sa talasom pandemije bivamo svesni važnosti platforme koja okuplja umetnike i kreativne ljude, stoga čvrsto verujemo da ćemo ove godine jasnim motivom inspirisati posetioce da svojim zdravim stavovima, idejama i stvaralačkim duhom zajedno doprinesemo stvaranju boljeg društva i sredine.

Naš višegodišnji cilj je da ponudimo prepoznatljiv događaj kao mesto za međusobno upoznavanje i povezivanje regionalnih i svetskih umetnika, kao i da utemeljimo korene platformi koja bi bila podrška mladima koji žele da se izraze, ali i edukuju koristeći neku od formi urbane kulture. Vidimo se 25-27. marta na 2Hot4Stage festu!

www.2hot4stage.com/portfolio/fest/

Više o samom događaju: Facebook event na ovom linku.

Statistika sa festivala 2020:

 

 

 

 

Total
0
Shares