A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

„Kako funkcionišu i razmišljaju američke korporacije”

Tesla Nation, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Inicijative Digitalna Srbija, od prošle godine organizuje događaje namenjene promociji potencijala partnerstva između preduzetnika i profesionalaca sa razvijenih tržišta i Srbije.

Ovi događaji imaju za cilj povećanje šansi za uspeh inovativnih proizvoda iz Srbije na globalnom tržištu kroz deljenje primera dobre prakse sa razvijenih tržišta.

Sledeći Tesla Nation biznis događaj će biti održan 8. marta od 17 časova, a ovom prilikom će predavanje pod naslovom „Kako funkcionišu i razmišljaju američke korporacije” održati Mirjana Spasojević, Vodeći istraživač za tehnološki razvoj u kompaniji Accenture Labs u San Francisku.

Mirjana će govoriti o korporacijama uopšte, načinu na koji su strukturirane, načinu na koji funkcionišu, procesima kojim se dolazi do poslovnih odluka, kako se stvaraju partnerstva i vrše kupovine. Pored toga, biće reči i o tome kako korporacije formulišu poslovne strategije i donose strateške odluke, i koja je uloga konsultanata i savetnika u korporativnim sistemima. Cilj je da našim startapima pružimo uvide u rad američkih korporacija kako bi lakše ostvarili saradnju pri dolasku do investicija i projekata.

O predavaču

Mirjana ima bogato radno iskustvo u svetskoj IT industriji. Stekla je diplomu iz oblasti matematike na Univerzitetu u Beogradu, a zatim je masterirala i doktorirala na Penn State Univerzitetu iz oblasti informatike. Godine 2012. je suosnovala kompaniju Kindoma, namenjenu povezivanju male dece sa udaljenim rođacima, a radila je i na visokim pozicijama u istraživačkim timovima u globalnim kompanijama kao što su Nokia i Yahoo.

Do 2020. je bila na poziciji potpredsednika “Immersive Experiences Lab” u HP-u, gde je sa timom radila na razvoju iskustva potrošača u interakciji sa tehnologijom, koristeći VR/AR i 3D štampu, a zatim i na poziciji direktora u Pivot Point Innovation kompaniji do septembra 2021. Trenutno radi na razvoju i dizajnu novih proizvoda u tehnologiji kao Vodeći istraživač za tehnološki razvoj u kompaniji Accenture Labs u San Francisku.

Kome je namenjeno predavanje

Ovaj događaj je namenjen domaćim preduzetnicima i osnivačima, poslovnim rukovodiocima, tehnološkim profesionalcima i startapima.

Prijave

Predavanje će biti održano onlajn 8. marta u 17 časova. Svi zainteresovani se za predavanje mogu prijaviti putem ove prijave.

 

*Ovaj događaj je omogućen zahvaljujući podršci američkog naroda preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Za sadržaj ovog događaja odgovoran je Startit i ne odražava nužno stavove USAID-a ili Vlade Sjedinjenih Država.

Total
0
Shares