A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konkurs 20. Uhvati film festivala

21.02.2022 | 17:25

Konkurs 20. Uhvati film festivala


Međunarodni filmski festival “Uhvati film” objavio je konkurs za prijavu domaćih i stranih kratkometražnih filmova na temu indalidnosti za svoje 20. izdanje.
 
Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom ili engleskom jeziku.

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2022. godine.

Filmove treba dostaviti poštom na disku/USBu (u 1 primerku) ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film obavezno je dostaviti na imejl uhvatifilm@gmail.com i popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ukoliko postoji).

*Foto: MTomic

Detaljne informacije u vezi sa konkursom mogu se pronaći na ovom linku ili u direktnom kontaktu sa organizatorima putem mejla uhvatifilm@gmail.com.

“Uhvati film” jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 20. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, od 2011. realizuje se u Rijeci, u organizaciji Udruge Spirit, a od 2017. u Banjaluci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner, te u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice.

Selektovani filmovi biće prikazani na 20. Filmskom festivalu “Uhvati film” u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjaluci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskog karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.
Cilj Festivala “Uhvati film” je informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Jubilarno, 20. izdanje Festivala “Uhvati film” deo je i zvaničnog programa “Novi Sad – Evropska prestonica kulture” 2022.

*Foto: Photo by MTomic.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares