A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Izložba slika “The blue pill”

Datum objave:26.01.2022

Pročitano:23 puta

Datum održavanja:

27.01.2022 – 07.02.2022

Lokacija: Beograd

U četvrtak 27. januara u 19:00 časova u galeriji KVART BW, Bulevar Vudroa Vilsona 12, TC Galerija, biće otvorena izložba slika “The blue pill” Aleksandre Kokotović.

 

Izložbom “The blue pill” umetnička inicijativa KVART BW zajedno sa Galerijom ŠTAB, premijerno će predstaviti slike iz najnovijeg ciklusa Aleksandre Kokotović. Odmah nakon izložbe u Beogradu, slike putuju u Ameriku gde će biti izložene u galerijama na Floridi i Montani.

Izložba A. Kokotović biće otvorena za sve posetioce do 07.02.2022. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 10 do 19 h.

O izložbi

Radovi Aleksandre Kokotović odišu ezoterijom i snagom dunovnog koje umetnica predstavlja vazdušastim apstraktnim likovnim formama. Na slikama dominira plavo-ljubičasta paleta, koju možemo povezati sa nematerijalnim, slobodnim i intimnim svetom transcedentalnog i emotivnog. Njeno slikarstvo inspirisano je duhovnim buđenjem i objašnjeno je kroz koncept plave i crvene pilule.

„Plava pilula” inhibira stvarnost, dok „crvena pilula” budi istinu; sa „crvenom pilulom”, biramo spremnost da saznamo istinu koja bi mogla da nas uznemiri ili nam promeni život, dok sa „plavom pilulom” biramo da ostanemo u zadovoljnom neznanju.

“Ekspresivne, slojevite, apstraktne slike Aleksandre Kokotović istražuju unutrašnji sukob koji doživljavamo kao ljudska bića, nastojeći da postanemo celi, preispitujući naše postojanje i svoja osnovna uverenja. Inspirisana ljudskim postojanjem, „Plava pilula” je paradoks između znanja i neznanja. Posmatrač je tako pozvan da sam stvori sopstvenu istinu.” (Kristin A. Buechelmaier – Magistar istorije umetnosti i biznisa u umetnosti i kolekcionarstva, Sotheby’s New York)

Biografija

Aleksandra Kokotović je vizuelna umetnica koja svoj rad izražava kroz slikarstvo, vajarstvo, crtež, grafiku, performans i instalacije. Priredila je 35 samostalnih izložbi u Sjedinjenim Američkim Državama, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Trenutno živi i stvara izmedju dva kontinenta, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.

Total
0
Shares