A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Regionalni konkurs za kratku priču Biber

11.12.2021 | 19:07

Regionalni konkurs za kratku priču Biber


Centar za nenasilnu akciju Sarajevo/Beograd objavio je peti regionalni konkurst za kratku priču “Biber”. Kratke priče mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmisani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali.

Pored priča koje tematizuju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosjećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u “neprijateljskim” cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvjesniju, bezbjedniju i slobodniju budućnost za sve.

Konkurs je otvoren do 1. juna 2022.

Autori/ke tri najbolje priče biće nagrađeni novčanim nagradama:
1. nagrada 800 evra
2. nagrada 600 evra
3. nagrada 400 evra.

Najmanje dvadeset izabranih radova biće objavljeno u višejezičnom zborniku.

Žiri čine: Lejla Kalamujić, Kalina Maleska i Olja Savičević Ivančević. Odluka žirija biće objavljena sredinom novembra/studenog 2022.

Konkurs organizuje Biber tim Centra za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd, u želi da doprinese kulturi prevoda i objavljivanja autora/ki iz najbližeg susedstva i da podrži angažovane autore/ke da nastave da utiču na društvene promene.

Detalji o uslovima konkursa i nagradama nalaze se na Biberovoj stranici biber.nenasilje.org

(SEEcult.org)

Total
0
Shares