A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Najuži izbor za nagradu Beogradski pobednik

19.01.2022 | 12:10

Najuži izbor za nagradu Beogradski pobednik


Najuži izbor za nagradu Beogradski pobednik

U najuži izbor za novoosnovanu književnu nagradu “Beogradski pobednik” ušlo je šest romana, među kojima je i jedan koji je u konkurenciji za prestižnu i znatno stariju NIN-ovu nagradu.

Od 15 naslova koji su u užem izboru za nagradu “Beogradski pobednik” za roman godine, u najuži izbor ušli su: Slobodan Vladušić – “Omama” (Laguna), Milica Vučković – “Smrtni ishod atletskih povreda” (Booka), Aleksandar Gatalica – “Dvadeset peti sat” (Službeni glasnik), Drago Kekanović – “Privrženost” (SKD Prosvjeta), Milena Marković – “Deca” (Lom) i Oto Horvat – “Noćna projekcija” (Akademska knjiga).

Milena Marković  je i u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, pored Ilije Đurovića, Elvedina Nezirovića, Vladimira Kopicla, Srđana V. Tešina i ranijeg dobitnika Davida Albaharija.

Na konkurs za nagradu “Beogradski pobednik” pristigao je bio 161 naslov, a 34 romana bilo je u širem izboru za to književno priznanje.

Nagrada “Beogradski pobednik” sastoji se od: statue Beogradskog pobednika (rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića); diplome i novčanog iznosa od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, što je i iznos znatno starije NIN-ove nagrade književne kritike za najbolji roman godine.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares