A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Yousef osvojio BBC Radio 1 nagradu za doprinos dance muzici

Tech house di-džej i producent iz Liverpula, vlasnik izdavačke kuće Circus Recordings i organizator popularnih Circus žurki, Yousef osvojio je nagradu za uticaj u dance muzici tokom 2021. godine (Dance Impact Award) od strane BBC Radio 1. Ova prestižna muzička nagrada dodeljuje se osobi, kolektivu ili instituciji koji su dali svoj doprinos budućnosti dance muzike tokom 2021. godine. 

Yousef se smatra za jednog od najistaknutijih svetskih di-džejeva elektronske muzike, a poznat je i voljen zbog svoje harizme, vrhunskih veština za miksetom i neverovatne selekcije traka. Lokalna publika imaće priliku da uživa u njegovom nastupu za reprizu Nove godine, u okviru devetog izdanja Central Dance Event novogodišnjeg maratona, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Hangara Luke Beograd.

BBC Radio 1 Dance Awards 2021 nagrade dodeljene su u petak uveče u specijalnoj radijskoj emisiji koju su na vodili Danny Howard, Sarah Story i Pete Tong. Dodela priznanja BBC Radio 1 Dance Awards pokrenuta je u nekoliko kategorija, među kojima se izdvajaju numere, izvođači i momenti iz proteklih 12 meseci, a u čast proslave godine za nama koja je donela veliku količinu kvalitetne i neverovatne dance muzike.

Među dobitnicima nagrada našli su se i popularni duo Bicep iz Belfasta, sa svojim albumom godine „Isles“, di-džejica i producentkinja iz Londona TSHA koja je osvojila nagradu za izvođača koji se probio tokom ove godine, kao i Ewan McVicar iz škotskog grada Ajra sa svojom numerom godine „Tell Me Something Good“ koja je bila jedna od himni ovoga leta. 

Lista svih nagrađenih po kategorijama:

Dance Impact Award (A person, collective or institution that has made a legacy by pushing Dance music forward in 2021) – Yousef, Circus Liverpool

Dance Album Of The Year (Awarded to the best Dance or Electronic album project release in 2021) – Bicep – „Isles“

Dance Track Of The Year (Awarded to the biggest Dance track of 2021) – Ewan McVicar – „Tell Me Something Good“

Breakthrough Artist Of The Year (Awarded to artist who has broken through to the mainstream this year) – TSHA 

Dance Vocalist Of The Year (Awarded to the vocalist whose voice we’ve all been singing along to this year) – LOWES 

Essential Mix Of The YearElkka 

 

Total
0
Shares