A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Obnova kompleksa u Balkanskoj 53

Obnova kompleksa u Balkanskoj 53Počele su pripreme koje bi mogle da označe i početak rekonstrukcije vojne zgrade u Balkanskoj 53. Zgrada koja je prvobitno neuspešno nuđena na prodaju, na kraju je ipak preuzeta od strane Ministartstva finansija, a letos je dodeljen i teneder za izradu projektono-tehničke dokumentacije birou “Mašinoprojekt KOPRING”. Ovih dana radi se i na usvajanju izmena PDR-a, kako bi se rekonstrukcija prilagodila važećim zakonskim standardima. Rekonstrukcija neće menjati gabarite objekta, ali će biti izvršena prenamena, uz modernizaciju sistema grejanja i ispunjavanje modernih protivpožarnih normativa za visoke objekte.

Zgrada koja je izgrađena 1960. godine za potrebe JNA, već neko vreme nije u upotrebi, a nalazi se na obodu Finansijskog parka u Balkanskoj ulici. Kao deo reprezentativne administartivne celine, ova četrnaestospratnica ima 8.000m2 kancelarijskog prostora, koji će nakon rekonstrukcije postati sedište nekoliko državnih institucija. Za buduće korisnike objekta planirani su Uprava carina, Sektor za drugostepeni carniski i poreski postupak, Uprava za javni dug, Uprava za igre na sreću, Uprava za duvan, Uprava za slobodne zone i Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU (CFCU).

Poslednja rekonstrukcija ovog objekta obavljena je 1980. godine, međutim negova unutrašnjost potpuno je devastirana, pošto je najveći deo objekta van upotrebe više od 10 godina. Problem objekta je I nepostojanje adekvatnog parkinga, koje je trenutno rešeno na parceli ispred objekta. U budućnosti, prema PDR-u parking celog bloka biće rešen gradnjom dvospratne podzemne garaže ispod parka sa 460 parking mesta.

Total
0
Shares