A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Slobodna zona Junior video izložbom obeležava Međunarodni dan ljudskih prava

Na Međunarodni dan ljudskih prava od 18h biće održana, sada već tradicionalna, Izložba učeničkih video radova Slobodne zone Junior!

Izložba će u konceptu virtuelnog bioskopa sa razgovorima sa mladim autorima i autorkama, predstaviti izbor od 8 radova nastalih kao rezultat onlajn gostovanja 5. izdanja Putujućeg školskog bioskopa Slobodne zone Junior i pratećih radionica medijske pismenosti koje su realizovane tokom septembra, oktobra i novembra meseca ove godine.

Video radovi obrađuju teme koje su polaznici i polaznice radionica spoznali kao važne za svoje okruženje i zajednicu, a tiču se zdravih životnih stilova, kreativnosti i umetnosti mladih, nasilja u partnerskim vezama, bezbednosti u saobraćaju, inkluzije vršnjaka sa invaliditetom, ekologije i očuvanja voda.

Đaci Ekonomsko – trgovinske škole Bečej nastupiće sa radovima U svetu modelarstvaMladi anime umetnici i Before and After učenici Srednje škole Nova Varoš pripremili su rad pod nazivom Ožiljak, a učenici Gimnazije „Sava Šumanović“ iz Šida radove  Adrenalin i Iza kulisa, dok su učenici Gimnazije „Borislav Petrov Braca“ iz Vršca upriličili radove Ognjenova sonata i Voda.

Razgovore sa autorima i publikom moderiraće ekspertkinje Slobodne zone Junior Melita Ranđelović, Vesna Štrbić i Jelena Joksimović.

Usled rizične epidemiološke situacije izložba će biti realizovana u onlajn formatu, na zoom platformi, a detaljnije informacije o događaju i linku za pristup moguće je pronaći na facebook stranici Slobodna zona Junior.

Putujući školski bioskop sa radionicama medijske pismenosti i video izložbom učeničkih radova peti rođendan proslavlja zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a tokom prethodnih izdanja posetio je preko 40 manjih mesta u Srbiji i u aktivnosti uključio više od 1700 učenika i učenica srednjih škola.

Foto: Promo

Total
0
Shares