A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Rolex Yacht-Master II Referenca 116688

Danas imamo zadovoljstvo da predstavimo Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master II, časovnik jedinstveno dizajniran da impresionira svojim izgledom i izvanrednim performansama. Kao jedini hronograf na svetu sa programiranim odbrojavanjem i mehaničkom memorijom, Yacht-Master II je osnovni alat za skipere koji im pomaže da na najbolji mogući način isplaniraju svoje kretanje.

Kolekcija Yacht-Master, sastavljena od linija Yacht-Master 37, Yacht-Master 40, Yacht-Master 42 i Yacht-Master II, nadahnuta je bogatim nasleđem kojim je kompanija Rolex blisko povezana sa svetom jedrenja od pedesetih godina prošlog veka.

Osmišljen za regate, Yacht-Master II odaje priznanje svetu takmičarskog jedrenja, spajajući najbolje na polju tehnologije kompanije Rolex.

Rolex Yacht-Master II Reference 116688

Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master simbolizuje privilegovane veze između kompanije Rolex i sveta jedrenja koje datiraju još od davnih 1950-ih godina

Upravo je za ove najsavremenije, izuzetno komplikovane trke sa vrhunskim jedrilicama i timovima svetskog ranga – koje se neformalno često nazivaju „Formula 1 jedrenja“ – Rolex kreirao jedan od najsloženijih časovnika ikada. Start regate jedan je od najintenzivnijih sportskih trenutaka, jer se svaki takmičar trudi da sve elemente uskladi tako da jedrilica kojom upravlja pređe startnu liniju u idealnom trenutku. Ovaj trenutak određuju zvaničnici trke. U vremenskom intervalu od 5 do 10 minuta skiperi moraju postaviti jedrilice na startnu poziciju. Posade moraju pratiti poslednje sekunde ovog odbrojavanja pre trke, a za taj izazovni zadatak potreban im je pouzdan merač vremena jednostavan za upotrebu. Yacht-Master II je napravljen da sa vrhunskom preciznošću ispuni ova specifična i složena očekivanja.

Rolex Yacht-Master II Reference 116688

Izrađen od osamnaestokaratnog žutog zlata izuzetne završne obrade sa plavim Cerachrom keramičkim prstenom i belim brojčanikom, Yacht-Master II odlikuje se svestranom, a istovremeno vanvremenskom paletom boja

U tu svrhu, osim što pokazuje vreme kroz centralne kazaljke za sate i minute i pomoćne sekundarne kazaljke, ova specijalizovana štoperica ima dva dodatna displeja.

Jedan sa trouglastom crvenom oznakom koji pokazuje 10-minutnu stepenastu skalu i drugi sa sekundarnom kazaljkom koja se resetuje na nulu tradicionalno na poziciji za 12 sati.

Jedinstveni brojčanik kombinovan je sa zaista izvanrednim Ring Command sistemom, koji komunicira između prstena, krunice za navijanje i mehanizma. Inženjeri kompanije Rolex posvetili su 35.000 sati razvoju ove tehnologije odbrojavanja, što je dovelo do novog mehanizma, kalibra 4161.

Jednom kada se odredi period odbrojavanja pre starta, Yacht-Master II se može aktivirati. Da bi programirao Rolex mehanički mehanizam ovog hronografa namenjenog regatama, korisnik prvo mora okrenuti prsten za 90 stepeni. Na ovaj način se pristupa tajmeru koji meri interval od jednog do deset minuta. Nakon što se odabere željeno trajanje, sistem se može zaključati, što omogućava časovniku da se uvek vrati na željeno vreme jednom kada se resetuje.

Da bi ostao u savršenoj harmoniji sa početkom trke i signalima zvaničnika trke, hronograf Yacht-Master II se može brzo zaustaviti, resetovati i ponovo pokrenuti jednim pritiskom na dugme.

Ova karakteristika je prilično retka na mehaničkom hronografu, a na tajmeru regate je zaista zadivljujuća.

Rolex Yacht-Master II Reference 116688

Ništa se ne može uporediti sa sjajem osamnaestokaratnog žutog zlata, legurom izlivenom u Rolex livnici, korišćenim za Yacht-Master II kućište, prsten, narukvicu, kopču, krunicu, tastere i elemente brojčanika

Yacht-Master II opremljen je manufakturnim kalibrom 4161 kompanije Rolex, časovničarskim remek-delom. Sastavljen je od 360 komponenti, dok su pojedini njegovi elementi izrađeni UV-LiGA tehnologijom mikroproizvodnje koja omogućava kreiranje metalnih struktura u kalupu od smole, što predstavlja revolucionarni dizajn kada je mehanizam časovnika u pitanju. Bez ovih komponenata – i bez ove UV-LiGA tehnologije koju je Rolex u potpunosti usavršio – Yacht-Master II jednostavno ne bi ugledao svetlost dana. Inovacije na kojima se zasniva Yacht-Master II ilustruju posvećenost kompanije Rolex da poštovaocima regata obezbede elegantan i pouzdan hronograf; časovnik koji je jednostavan za upotrebu i koji idealno odgovara njihovim potrebama na početku trke, kada je savršen tajming od suštinske važnosti.

Rolex Yacht-Master II Reference 116688

Kućište je naglašeno Rolex Ring Command prstenom, takođe izrađenim od osamnaestokaratnog žutog zlata sa plavim Cerachrom prstenom od keramike otpornim na ogrebotine i sa pozlaćenim brojevima

Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master II dostupan je u četiri osnovne verzije, koje se prvenstveno razlikuju prema materijalu kućišta i narukvici – nerđajući čelik, Everose Rolesor (kombinacija osamnaestokaratnog Everose zlata i nerđajućeg čelika), osamnaestokaratno žuto zlato ili belo zlato i platina.

Rolex Yacht-Master II Reference 116688

Detalji zadivljujuće lepote nalaze se na svim komponentama časovnika Yacht-Master II, uključujući njegov plavi Cerachrom keramički prsten sa specijalnim pozlaćenim brojevima

Ovde je prikazan model od žutog osamnaestokaratnog zlata sa najelegantnijom kombinacijom Oyster kućišta dijametra 44 mm i Oyster narukvice.

Kućište je naglašeno Rolex Ring Command prstenom takođe izvedenim od osamnaestokaratnog žutog zlata sa plavim Cerachrom umetkom od keramike otpornim na ogrebotine i sa pozlaćenim brojevima.

Yacht-Master II istovremeno poseduje prepoznatljiv karakter i visoke performanse. Robustan i sa vodootpornošću do dubine do 100 metara, ovaj časovnik je idealan za sportove na vodi i jedrenje, a izvanredni kvalitet izrade i izvođenja čine ga savršeno pogodnim za svaku priliku kako na moru tako i na kopnu.

Total
0
Shares