A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Nova imena regiona ove subote u DOT-u: Luka Čikić, Luka Jukić, Mekhu, LUKA

Ekipa mladih entuzijasta (skoro pa svih imenjaka) nastupiće u subotu 27. novembra u beogradskom klubu DOT. Luka Čikić, Luka Jukić, Mekhu i LUKA obećavaju dobru žurku uz žanrovsku fuziju.

Iako je jedan od najmlađih DJ-eva i producenata na Balkanu, Luka Čikić već sada je izgradio ime. U svojim setovima kombinuje mračnije melodije sa afro perkusijama koje sklapa sa rock i indie muzikom. Definitivno navodi na ples! Pažnju šire javnosti privukao je debitnim izdanjem na italijanskom lejbu Multitones, sa trakom Floating in Desert u sklopu njihove VA kompilacije. Pult je delio sa svetskim imenima kao što su Rodriquez Jr, Fideles, Ruede Hagelstein, Denis Horvat, Adriatique, Ivory. Zapažene nastupe imao je na Exitu, Freshwave festivalu i sarajevskom Garden of dreams.

Luka Jukić svoje prve muzičke korake započeo je u Bosni, odakle je i poreklom. Njegovo zaluđivanje  konceptom elektronske muzike počinje u rodnom gradu gde je organizovao veliki broj događaja, koji su, kako on kaže, podsećali na old school te odašiljali jednu veoma specifičnu notu, sad već mnogo više istančanog ukusa za muziku.

Zabeležio je nastupe po klubovima i festivalima u regionu, a setovima uvek pristupa sa dozom inovativnosti i misterije stavljajući slušaoca van konfort zone. Lukina interesovanja su široka, o čemu svedoči činjenica da je član uspešnog projekta „NOW WE DEEP“, te da je ugostio neka od velikih imena današnjice u sklopu evenata dobro poznate organizacija Blender. Sa trenutnom adresom u Beogradu, Luka polako ali sigurno gradi svoj put ka ostvarivanju svih svojih vizija.

Još jedno ime (groznice) subotnje večeri, je Mekhu. Rođen i odrastao u Banja Luci, sa trenutnom adresom u Ljubljani za veoma kratak period afirmisao se na banjalučkoj, ali i regionalnoj elektronskoj sceni. Iza njega su brojni nastupi na celom Balkanu. Njegov stil se proteže kroz mnoge žanrove, od breakbeat-a i indie dance-a do ritmičkog zvuka u kombinaciji sa melodičnim teksturama i elementima afro perkusija sa kojima stvara sopstvenu utopiju. Osnivač je i „NOW WE DEEP“ muzičke platforme.

Last, but not the least, LŪKA (The Vault) je 23-godišnji DJ i producent iz Banja Luke. Svoje muzičko putovanje započinje 2018. godine nastupima u lokalnim banjalučkim klubovima. Prvi veliki iskorak u muzici napravio je godinu dana kasnije, na festivalu Garden of Dreams. Nakon toga dolaze nastupi na NOX festivalu u Šibeniku i na promo žurci za Sea Dance festival.  Suosnivač je ‘The Vault’ projekta u Banja Luci, sa ciljem da se mladim i nadolazećim DJ-evima pruži šansa da pronađu svoj put u svetu elektronske muzike. Prepoznatljiv je po eklektičnim setovima, sa akcentom na omiljeni mu disco.

 

 

Total
0
Shares