A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Nusha sprema specijalni set za klabere u Barutani ovog petka

Datum objave:01.07.2020

Pročitano:1132 puta

Datum održavanja:

03.07.2020

Lokacija: Beograd

Jedna od najtraženijih regionalnih di-džej dama, Lea Dobričić, koja nastupa po prestižnim klubovima i festivalima širom sveta, uz vodeće zvezde elektronske scene, ugostiće ovog petka na tradicionalnom zajedničkom nastupu u Barutani, Nushu, koleginicu i prijateljicu iz Bukurešta, sa kojom često deli di-džej pult, na gigovima širom planete.

 

Barutana

 

Njima će se te večeri pridružiti Joma Maja, nekadašnja finalistkinja Burn Residency takmičenja u Bosni, koju prepoznajemo po mračnoj, seksi i energičnoj muzici i ekipa DE & MO koja je postala prepoznatljiva po melodičnom tehnu i hibridnim setovima tokom kojih klasičan di-džejing spajaju sa lajv izvođenjem i postojeće trake oplemenjuju dodatnim semplovima i efektima.


Pred svoj treći nastup u beogradskom letnjem klubu Barutana, Nusha poručuje našim klaberima: Za mene, Barutana je vrlo poseban prostor za žurke i ja prosto volim da nastupam na toj bini, na tvrđavi. Spremna sam za ovaj gig, uz super specijalni set za ovu jedinstvenu priliku. I vaša publika je uvek na vrhuncu zadatka i sjajna, jednom rečju savršena. Nemoguće je pronaći reči koje bi opisale koliko sam uzbuđena!


Nusha se kao ženski di-džej, a samim tim i retka pojava na rumunskoj tehno sceni, vrlo brzo izdvojila po svom talentu, di-džej veštinama i produkciji. Iako je u muzici od detinjstva, u di-džej vode uplovila je 2007. godine, a njene trake su se našle na izdanjima za izdavačke kuće: Defected Records, Suruba X, Crossfrontier Audio i 1Trax; dok su nebrojeno puta dostigle vrhove Beatport lista.


Već više od decenije, Nusha ne prestaje da iznenađuje klabere širom sveta, svojim inovativnim i svežim setovima. Na nastupe uvek donosi nešto novo, a kroz svoje setove, oduševljava tehnikom, selekcijom muzike i neverovatnom energijom – iz tih razloga njena karijera neprestano raste.


Nastupajući širom sveta, od Evrope, preko Južne Amerike, Indije, do Singapura, stekla je veliku slavu. Ova tehno dama delila je pult sa zvezdama elektronske scene, kao što su: Dubfire, Solomun, Green Velvet, Monika Kruse, James Zabiela i mnogi drugi, a prethodnu godinu obeležili su i veliki nastupi na festivalima Amsterdam Dance Event i UNTOLD, kao i gostovanje u klubu Privilege Ibiza.


Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme po ceni od 500 dinara, kao i na prodajnim mestima Gigs Tix-a i Ticket Vision-a.


Apelujemo na sve posetioce kluba Barutana da odgovorno posećuju žurke i poštuju mere zaštite, kako bismo mogli da uživamo u klabingu i noćnom provodu. Nošenje zaštitnih maski, održavanje bezbedne razdaljine, što češće korišćenje dezinfekcionih sredstava na punktovima, kao i redovno pranje ruku. Dozvoljeni broj publike prilagođen je prostoru Barutane i merama Vlade RS. Budite odgovorni prema sebi i drugima!

Poslednjeg dana jula meseca očekuje nas nastup minimal i tehno legende, Sonje Moonear, koja se nakon dve godine vraća se u Barutanu, kada će nastupiti sa Markom Nastićem, jednim od najvećih izvođača, među domaćim tehno di-džejevima i producentima. Sonja je vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka „ženski Villalobos“, a jedna od tri najtraženija ženska svetska di-džeja. Sonja Moonear, ponovo će se naći pred beogradskom publikom kako bi demonstrirala stapanje suptilnog minimala i moćnog tehno gruva i zabavila klabere svojim autentičnim setom i zavidnim veštinama miksanja, uz eklektični ukus i kolekciju ploča na kojoj se može pozavideti. Sa sobom uvek na put nosi gomilu ploča jer kaže da nikada ne zna šta da očekuje, te se u njenom koferu može naći svašta. od ambient hausa i tehna do izdanja sa fanki i soulful zvukom.


Do kraja sedme sezone Barutane, očekuju nas nastupi žanrovski veoma raznovrsnih izvođača. U avgustu mesecu očekujemo dolazak vodeće zvezde progresiv trens scene, Neelixa, tvorca hit singlova kao što su „1000 Sterne“, „You“, „Cherokee“ i „Waterfall“ i Matadora – revolucionarnog umetnika, sa blistavom reputacijom svestranosti. Holandski producent, poreklom iz Srbije, Satori aka Đorđe Petrović koji je deo novog talasa umetnika, donosi nam specijalni lajv nastup – Maktub, posebno audio i vizuelno iskustvo, takozvani kinematografski rejv. Septembar mesec rezervisan je za tradicionalni beogradski b2b nastup superstarova progresiv scene, Hernana Cattanea i Nicka Warrena, kojima se kao i prethodnih godina u Barutani pridružuje kolega Graziano Raffa. Zatvaranje ove letnje pozornice planirano je uz dve veoma važne žene na globalnoj tehno sceni: Moniku Kruse, koja je jedna od pionira evropske tehno scene i Nicole Moudaber, tehno ambasadorku koja je i redovan gost klubova na Ibici.

FACEBOOK EVENT

Total
0
Shares