A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

UNICEF organizuje izložbu i aukciju NFT tokena za pomoć deci sa smetnjama u razvoju

UNICEF 18. novembra organizuje izložbu i onlajn aukciju NFT tokena namenjenu pomoći za decu sa smetnjama u razvoju, čime se ujedno i obeležava 75 godina rada ove organizacije. 

Najpre će 18. novembra u 16h biti predstavljena specijalna kolekcija NFT tokena (Non Fungible Token ili nezamenjivi token) u galeriji Ozone u Dorćol Platz-u. Tu će se naći fizičke kopije tokena, a nakon uvodnih reči će biti organizovana i panel diskusija na temu NFT-ova. Ulaz na ovaj događaj je slobodan. Izložba će biti otvorena do 11. decembra u prostoru galerije, a dostupna je onlajn na sledećem linku

Istovremeno sa izložbom kreće i onlajn aukcija u kriptovaluti na Ethereum blokčejnu, koja je napravljena uz ekspertsku podršku ECD-a i MVP Workshop-a. Početna cena svakog NFT-a je 1 etereum. 

Onlajn aukcija odvija se na stranici https://donacije.unicef.rs/nft/, a sav prihod ostvaren prodajom tokena upotrebiće se za nabavku asistivne tehnologije koja pomaže deci sa smetnjama u razvoju da povećaju svoje sposobnosti i veštine.

Jedinstveni digitalni token predstavlja originalan, unikatan i nezamenjiv zapis digitalne imovine sačuvan na blokčejn mreži. Vlasništvo NFT tokena pripisuje se kriptoadresi na kojoj se token nalazi, a podaci poput cene, istorije transakcije i vlasništva ostaju zauvek sačuvani i dostupni na blokčejn mreži.

Na aukciji će se naći 15 NFT-ova sa motivima uspešnih igara sa domaće scene iz studia Demagog, Yboga, COFA Games i Kerber Games koji su donirani u saradnji sa Asocijacijom video igara Srbije (SGA). Pored toga, tu su i radovi uličnih slikara Dejana Ivanovića, Mihajla Prostrana, Nikole Gajića, Nikole Mihajlovića i Andreja Josifovskog, koji su svoje radove naslikali tokom Runaway festivala ove godine, i foto-momenti UNICEF-ovih nacionalnih ambasadora Ane Ivanović i Aleksandra Saše Đorđevića.

„Tehnološke inovacije imaju veliki potencijal u stvaranju boljih uslova života za decu i zato smo se odlučili na ovaj iskorak – prvu UNICEF-ovu aukciju u kriptovaluti u regionu. Zahvaljujem svim partnerima i saradnicima koji su pomogli u stvaranju prve UNICEF-ove kolekcije jedinstvenih digitalnih tokena u Srbiji i šire“, izjavila je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Više informacija o postupku plaćanja i nadmetanja, ciljevima i načinima distribucije sredstava, može se naći na sledećem linku.

Total
0
Shares