A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konkurs za saradnju sa virtuelnom zajednicom umetnika Art ćakula

17.11.2021 | 11:07

Konkurs za saradnju sa virtuelnom zajednicom umetnika Art ćakula


Art ćakula, onlajn umetnički projekt zamišljen kao oblik virtuelnog druženja umetnika, raspisao je konkurs za nove članove i goste-izlagače u 2021/2022. godini. Na Art ćakuli, koja se održava na ZOOM-u, umetnici dele i razmenjuju iskustva, uspostavljaju nove kontakte, te kroz razgovor i druženje podstiču jedni druge na rad i umetničko stvaralaštvo u neobičnim uslovima današnjice.

Onlajn zajednica umetnika Art ćakula poziva zainteresovane umetnike i radnike u području kulture i umetnosti da se odazovu otvorenom pozivu za saradnju i to prijavom na jednu od dve ponuđene opcije.
Kandidati mogu podneti svoje prijave za jednu ili obe opcije. Prijavu za svaku opciju potrebno je poslati zasebno.

Opcija 1Poziv za učestvovanje na Art ćakuli kao gost-izlagač putem platforme Art Ćakula

Pozvani su svi zainteresovani umetnici i radnici u području kulture i umetnosti da se pridruže projektu Art ćakula i prijave svoja izlaganja za program koji će se odvijati preko Zoom platforme tokom 2022.
Izlaganja mogu biti prezentacije profesionalnog rada, kolonija, razmena profesionalnih iskustava, predstavljanje korisnih web stranica, aplikacija, izložbi i ostalih kulturno-umetničkih događaja.
Dobrodošle su i druge ideje i prezentacije koje bi bile od koristi drugim umetnicima i publici Art ćakule.

Izlagači mogu biti umetnici, istoričari umetnosti, kustosi, galeristi, kolekcionari, organizatori umetničkih događaja, likovni pedagozi. Za prijavljivanje nema geografskih ograničenja.

Prijave:

Potrebno je osmisliti izlaganje u okvirnom trajanju od 45 minuta, uz pratnju fotografija ili ppt prezentacije na ranije navedene teme. Nakon izlaganja sledi diskusija i razmena iskustava o predstavljenoj temi. Moderator izlaganja biće osiguran.

Zainteresovanim izlagačima organizatori predlažu da pogledaju dosadašnja izlaganja na YouTube kanalu, te da prate Art ćakulu na društvenim mrežama.

Svaki izabrani izlagač biće promovisan preko digitalnih kanala Art Ćakule, pre i posle samog izlaganja. Moderiranja i izlaganja se odvijaju na hrvatskom, srpskom ili engleskom jeziku. Izlaganja se održavaju nedeljom u poslepodnevnim satima, a nakon izlaganja objavljuje se snimak izlaganja koja ostaje javno dostupna na YouTube kanalu Art ćakule.

Zainteresovani za učešće na Art ćakuli u formi gosta-izlagača treba da pošalju sledeće materijale:
• ime i prezime – struka/zanimanje/područje rada
• profesionalna biografija (godina i mesto rođenja, obrazovanje, profesionalno delovanje – izlaganja, nagrade i priznanja, projekti, članstva, web stranice)
• sažetak izlaganja (tema i opis, minimalno 1 stranica teksta – 1800 znakova)
• kontakt e-mail adresa
• minimalno 10-15 fotografija u visokoj rezoluciji kao ilustraciju izlaganja, a koje će organizatori, ukoliko kandidat bude odabran, koristiti za najavu izlaganja (fotografije treba da budu u jpeg formatu, minimalno 1200px širine) – preporučeno je slati preko servisa Wetransfer ili Filemail

Sve navedene materijale treba poslati do 30. novembra na e-mail adresu: art.cakula@gmail.com, te navesti predmet: ”Natječaj Art ćakule: gost-izlagač”

Opcija 2: Poziv za prijem novih članova online zajednice umjetnika Art ćakula

Pozvani su zainteresovani umetnici i radnici u području kulture i umetnosti da se pridruže projektu Art ćakula u formi stalnih članova Art ćakule. Članovi Art ćakule imaju svoje obaveze i prava, te aktivno doprinose zajednici kroz kreiranje i održavanje predavanja, administriranjem društvenih mreža Art ćakule, a isto tako stiču prava učešća u budućim izložbama i projektima članova.

Art Ćakula promoviše svoje aktivnosti, kao i aktivnosti članova na sledećim kanalima, čija je publika u stalnom porastu: Facebook stranica (preko 2000 pratilaca), Youtube kanal (preko 5500 pregleda), Instagram profil (preko 200 pratilaca), Facebook grupa članova. U finalnoj izradi je web stranica Art ćakule.

Za članove u Art ćakuli mogu se prijaviti umetnici, umetnički saradnici i radnici u području umetnosti i kulture iz Hrvatske i regije.

Prijave:

Svi zainteresovani za stalno članstvo u onlajn zajednici umetnika Art ćakula treba da pošalju sledeće materijale:
• ime i prezime – struka/zanimanje/područje rada
• profesionalna biografija (godina i mesto rođenja, obrazovanje, profesionalno delovanje – izlaganja (popis grupnih i samostalnih izložbi), nagrade i priznanja, projekti, članstva, web stranice)
• kontakt e-mail adresa
• minimalno 15-20 fotografija u visokoj rezoluciji radova – presek dosadašnjeg delovanja (fotografije treba da budu u jpeg formatu, minimalno 1200px širine) – preporučeno je slati preko servisa Wetransfer ili Filemail

Sve navedene materijale potrebno je poslati do 30. novembra na e-mail adresu: art.cakula@gmail.com te navesti pod subject: ”Natječaj za nove članove Art ćakule”

Svi prijavljeni kandidati biće obavešteni o rezultatima konkursa najkasnije do 7. decembra/prosinca 2021.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares