A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Preduzetničke priče: Biznis u poljoprivredi — besplatno predavanje u Startit Centru Kragujevac

U sklopu projekta „Mreža inovacija Srbije — Startit Centar Kragujevac” ove jeseni nastavljamo serijal predavanja namenjenih razvoju inovacija i preduzetništva. Novo predavanje će biti održano 11. novembra u 18 časova u Startit Centru Kragujevac, a svoje preduzetničko iskustvo sa posetiocima će podeliti Dušan Tašović, osnivač kompanije Problem.

Dušan Tašović održaće predavanje na temu „Biznis u poljoprivredi” sa posebnim osvrtom na uzgajanje, preradu i prodaju nekih od najljućih i najskupljih papričica na svetu.

Pričaće odakle ljubav prema ljutim papričicama i kako je sve počelo, kako je došao do same ideje, zatim o prikupljanju sredstava i sa čim se jedan preduzetnik sve suočava kada je u biznisu. Nakon predavanja, posetioci će imati priliku da učestvuju u Q&A sesiji sa Dušanom Tašovićem.

Ovaj događaj se sprovodi uz podršku Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj u saradnji sa Gradom Kragujevcom.

Kome je predavanje namenjeno?

Predavanje je namenjeno svima onima koji razmišljaju o tome da zakorače u preduzetništvo i započnu sopstveni posao, ali i trenutno nezaposlenima, studentima, učenicima srednjih škola, kako bi saznali više o pokretanju biznisa i kakve mogućnosti to donosi. Takođe, predavanje je namenjeno i onima koji su već pokrenuli svoj startap, malo ili srednje preduzeće kako bi saznali na koji način mogu da unaprede svoje poslovanje na osnovu iskustva drugih.

O predavaču

Dušan Tašović je po zanimanju automehaničar, iako je od početka svoje karijere promenio desetak radnih mesta i započinjao nekoliko biznisa, sticanjem okolnosti započeo je biznis u kojem se pronašao. Firma „Problem” se bavi uzgajanjem, preradom

i prodajom Chili papričica. U decembru ove godine puni tri godine, iako je ideja nastala 8 godina ranije.

Dušan je iz okoline Knića gde ima svoju prozvodnju papričica, a za njega kažu da može da zaljuti celo selo i to po bakinom receptu. Ali to ne bi bilo tako lako da u njegovoj proizvodnji ne postoje neke od najljućih i najskupljih papričica na svetu.

Prijava

Predavanje će biti održano u četvrtak, 11. novembra, sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra Kragujevac (prostor JP „Urbanizam“, Kralja Petra I 23). Kako je zbog trenutne epidemiološke situacije broj mesta na događaju ograničen, prijava putem ove forme je obavezna.

Total
0
Shares