A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Uvod u R programiranje za analizu podataka: besplatan online kurs

Ove jeseni, od 17. novembra, održaće se besplatan online kurs programskog jezika R, u organizaciji Startita i DataKolektiva, a uz podršku Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj i Grada Zrenjanina.

Predavač na kursu će biti Goran S. Milovanović, Data Scientist i full-stack R developer sa više od 20 godina iskustva u ovoj oblasti, koji se tokom svoje karijere bavio analizom podataka na nekim od najkompleksnijih i najvećih datasetova na svetu, kao što je Wikidata. 

O kursu 

Uvod u R programiranje za analizu podataka pokriva osnove R programiranja. R je programski jezik specijalizovan za analizu podataka, matematičku statistiku i Data Science. Razvijen je još početkom 90-ih godina, a tokom prošle i ove godine se probio među najpopularnije programske jezike uopšte zbog velike potrebe za stručnjacima u analizi podataka na globalnom tržištu rada. 

Ovaj kurs prati savremeni tidyverse pristup R programiranju i pokriva suštinske operacije upravljanja podacima, uvod u relacione strukture podataka, upotrebu podataka sa interneta, vizuelizaciju podataka u ggplot2 biblioteci, i osnovne tzv. eksploratorne analize podataka (EDA)

Posle ovog kursa, polaznici koji uspešno savladaju materijal predstavljen u osam sesija će moći da prikupe podatke sa Interneta, organizuju ih na svojim računarima, vizuelizuju i predstave osnovne uvide u bitne strukture informacija koje ti podaci sadrže.

Program kursa: 

Kurs se sastoji od osam sesija na kojima će biti obrađene sledeće teme:

  • Uvod u programski jezik R i RStudio IDE.
  • Tipovi podataka u R i data.frame klasa
  • Kontrola toka u R + uvod u {dplyr} i {tidyverse}
  • Funkcije i osnove funkcionalnog programiranja u R
  • Uvod u analitiku u R: {dplyr} paket
  • Uvod u relacione strukture u R: {dplyr} paket
  • Vizuelizacija podataka: rad u {ggplot2} paketu
  • Eksploratorna analiza podataka u R

Termini

Početak kursa planiran je za sredu, 17. novembar, od 17 časova. Svaka sesija traje sat i 15 minuta i dešavaće se svake srede, sa izuzetkom sedmica neposredno nakon novogodišnjih praznika.

Prijava

Za učešće na kursu Uvod u R programiranje za analizu podataka možete se prijaviti putem onlajn forme. Prijave su otvorene do 12. novembra u ponoć.

Total
0
Shares