A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Yousef se pridružuje lajnapu Central Dance Eventa

Britanski tech house di-džej, producent, vlasnik izdavačke kuće Circus Recordings i organizator popularnih Circus žurki – Yousef pridružuje se lajnapu devetog izdanja Central Dance Eventa, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Luke Beograd. Smatran za jednog od najistaknutijih svetskih di-džejeva elektronske muzike, Yousef je poznat i voljen zbog svoje harizme, vrhunskih veština za miksetom i neverovatne selekcije traka.

 

 

Tokom karijere duge više od dve decenije, Yousef je postao legendarna ličnost u muzičkoj industriji i vizionar kojeg je nepokolebljiva posvećenost house i techno zvuku vodila širom sveta. Bio je gost najvećih klubova i festivala od Severne i Južne Amerike, širom Evrope i Azije do Australije, nastupajući rame uz rame sa vrhunskim di-džejevima kao što su: Carl Cox, Steve Lawler, Sasha, John Digweed, Seth Troxler, Jamie Jones, The Martinez Brothers. Njegovi setovi mogu se čuti na cenjenim žurkama poput Circo Loco, ANTS, Elrow, Warehouse Project, u najpoznatijim svetskim klubovima, uključujući Fabric u Londonu, Space, DC-10 i Amnesia na Ibici, Watergate u Berlinu, Shine u Belfastu, Harry Klien u Minhenu, kao i na festivalima kao što su EDC, Ultra, Parklife, Creamfields.


Nastupajući širom planete stekao je svetsku slavu, a prema mnogim kritičarima uzdigao je elektronsku scenu na viši nivo, čemu svedoče i njegovi remiksi za velikane kao što su Carl Cox, Sven Vath, Jamiroquai, Moby, Moloko i Blakkat.
Kao uspešan i plodan producent čija se diskografija sastoji od preko stotinu solo traka i remiksa i mnoštva kolaboracija na nekim od najpoznatijih lejblova na sceni, kao što su Desolat, Cocoon, BPitch Control, Crosstown Rebels, Defected, Moon Harbour i FFRR, Yousefova raznovrsna diskografija pokriva čitav spektar house-a i techno-a, od tech house bombi stvorenih za plesni podijum do groovy deep house-a, i agresivnog techno-a. Njegovi hit singlovi „Come Home“, „Float Away“, „Analogue Times“ i „Beg“ dokazuju njegov kvalitet i ilustruju širinu njegove mašte i kreativnosti. Njegovo producentsko umeće može se čuti i na četiri albuma: „A Collection Of Scars And Situations“ (2009), „ A Product Of Your Environment“ (2012), „In The Process Of Eight“ ‎(2015) i „9 Moor Drive“ (2019). Poslednjim albumom uzdigao se na novi nivo umetnosti, koristeći muzičko umeće kako bi pružio veoma lični uvid u svoje teško detinjstvo.


Svojim zvukom i entuzijazmom usmerenim ka elektronskoj muzici, Yousef spada u umetnike 21. veka koji neprestano doprinose napredovanju i širenju globalne elektronske muzičke scene. Yousef je osnovao globalno priznati party brend Circus i diskografsku kuću Circus Recordings, koji su postali merilo za kvalitetnu elektronsku muziku.


Circus party brend osnovan je 2002. godine, a tokom godina izrastao je u izuzetno uticajno jezgro elektronske muzike koje bukira najveće svetske di-džejeve, od Carla Coxa do Adama Beyera, Marca Carole i Loco Dice-a, paralelno s tim negujući i mlade talente i nove izvođače. Yousefova izdavačka kuća Circus Recordings postao je dom vrhunskih umetnika i nadolazećih producenata koji produciraju najfiniji house, techno i druge žanrove elektronske muzike, a neki od njih su: Jamie Jones, Alan Fitzpatrick, Sasha, Patrick Topping, Hot Since 82, Paco Osuna, Kerri Chandler.

 

Veoma ograničen broj kompleta za CDE 2022 u prodaji je putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po promo ceni od 4490 dinara za parter i 5490 dinara za VIP galeriju.

 

Total
0
Shares