A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Hakaton “Moj grad” za osnovce i srednjoškolce

Startit Centar Novi Sad će 29, 30. i 31. oktobra u okviru projekta Meet and Code organizovati besplatne onlajn radionice tokom kojih će polaznici, uzrasta od 11 do 18 godina, imati priliku da učestvuju u Hakatonu “Moj grad”, koji ima za cilj da okupi osnovce i srednjoškolce širom Evrope. Učesnici će na radionicama imati priliku da nauče kako da pretražuju informacije na internetu tj, da guglaju, kako da naprave jednostavnu prezentaciju sa tematikom svog grada u programskom jeziku Scratch i okače je online, i kako da naprave jednostavnu veb stranicu uz pomoć HTML/CSS.

Tokom tri dana biće organizovano ukupno 5 radionice u sledećim terminima:

  • petak, 29. oktobar, od 19.30 do 20.30 časova — pretraga informacija na Google-u, korišćenje izvora sa Wikipedije i YouTube snimaka.
  • subota, 30. oktobar – Pravljenje prezentacije u Scratch-u i postavljanje online.
    I termin – od 12:30 do 14.00
    II termin – od 18.00 do 19.00 

*Pošto će tema biti ista u oba termina, polaznici nisu u obavezi da prisustvuju na obe radionice. Prisustvo može biti na samo jednoj, u terminu koji im najviše odgovara.

  • nedelja, 30. oktobar – Pravljenje veb stranice  uz pomoć HTML/CSS
    I termin – od 12:30 do 14.00
    II termin – od 18.00 do 19.00

*Pošto će tema biti ista na oba predavanja, polaznici nisu u obavezi da prisustvuju na obe radionice. Prisustvo može biti na samo jednoj, u terminu koji im najviše odgovara.

Radionice će se održati preko platforme Discord, a link do Discord servera Hakaton My City, polaznici će dobiti na svojoj mejl adresi 10 minuta pre početka predavanja. Potrebno je sačuvati primljeni mejl tokom trajanja Hakatona, jer će se preko istog linka pristupati svim radionicama koje budu odabrali.

Uslovi za upis

  • Neophodno je da dete poseduje opšte poznavanje rada na računaru;
  • Da poseduje profil na Discordu, da bi moglo da se priključi predavanju;
  • Dete mora biti u mogućnosti da bude prisutno sve vreme trajanja radionice i prati onlajn nastavu;
  • Posedujete računar za praćenje radionice i pristup internetu;
  • Pristojno ponašanje i neometanje nastave je nužan preduslov.

O predavaču

Aleksandar Stefanov koji već tri godine zajedno sa Startit Centrom sprovodi radionice, predavanja i kurseve za osnovce i srednjoškolce. Trenutno radi na realizaciji događaja koji obuhvata Microsoft Office, Scratch i Python, ali konstantno radi na svojoj edukaciji i nadograđuje postojeće i kreira nove programe. Osmislio je radionicu „Guglovanje” na kojoj deca imaju mogućnost da nauče kako da pronađu prave informacije na internetu. Po zanimanju je nastavnik, a iza sebe ima višegodišnji rad sa decom. U cilju prekvalifikacije redovno pohađa kurseve Startit Centra Zrenjanin od njegovog osnivanja i želi da pomogne deci da steknu osnovnu digitalnu pismenost kako bi im približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Učešće na radionici je besplatno, ali se zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti putem sledeće forme.

Total
0
Shares