A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Beogradski Orgnostic uzeo investiciju od 5 miliona $, najveću poznatu seed investiciju za domaći startap

Beogradski startap Orgnostic, koji pravi softver koji pomaže kompanijama da imaju potpunije HR uvide i prave bolje bolje odluke, je uzeo seed investiciju od 5 miliona $. Glavni investitor u ovoj rundi je berlinski fond Earlybird Venture Capital a pored mnogih drugih investitora učestvovali su ponovo i Tihomir Bajić iz Serbian Entrepreneursa i Erik Ris, poznat po knjizi Lean Startup. Ovo je najveća poznata seed investicija domaćeg tehnološkog startapa.

U objavi na kompanijskom blogu, suosnivač i CEO Luka Babić objašnjava značaj ove kategorije proizvoda na sledeći način:

Podaci o ljudskom kapitalu su najpotcenjeniji resurs u skoro svakoj kompaniji. Ima potencijal da potpuno promeni način na koji se: 1) dizajniraju organizacije, 2) odnosi prema zaposlenima, 3) vrednuju kompanije.

Kao sledeće korake koje će preduzeti u daljem razvoju u Orgnostiku ističu da svoj proizvod pretvore u “potpuni” SaaS proizvod. U navedenom članku možete videti dodatne detalje o statusu i perspektivama proizvoda.

Ukoliko pogledamo polje HR softvera generalno može se zaključiti da je u pitanju veoma plodno tle za razvoj rešenja, makar ukoliko se posmatra apetit investitora za ovakvim kompanijama. O značaju ove investicije u kontekstu srpskog startap ekosistema, suosnivač i CTO Igor Bogićević za Startit Dnevnik ekskluzivno navodi:

Nadam se da ce se nastaviti trend investicija ozbiljnih VC fondova u srpske startape i da će investicija u Orgnostic, kao i prethodnih par velikih investicija (Trickest, Tenderly, itd.), olakšati i otvoriti vrata i za neke druge timove i proizvode.

Naravno, ovo takođe znači da smo sada i “pod lupom” kao ceo ekosistem i zaista je bitno kako i šta cemo uraditi sa novcem koji smo dobili i da ćemo položiti ispit zrelosti koji smo pali pre 10tak godina sa dolaskom prvih VC fondova u Srbiju.

Više o Orgnosticu možete videti iz ekskluzivnog predstavljanja Startit Dnevnika iz 2020. i iz vesti o njihovoj prvoj investiciji.

 

Total
0
Shares