A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Velikani domaće posleratne umetnosti u galeriji ARTE u okviru projekta Kolekcionar kao kustos i selektor

Datum objave:15.10.2021

Pročitano:18 puta

Datum održavanja:

08.10.2021 – 22.11.2021

Lokacija: Beograd

U okviru projekta ARTE galerije, Kolekcionar kao kustos i selektor, u periodu od 8. oktobra do 22. novembra, ljubitelji umetnosti imaće jedinstvenu priliku da uživaju u delima kolekcije Marjanović, na dve lokacije – Andrićev venac 12 i Kralja Milana 3. U ova dva izlagačka prostora ARTE galerije u Beogradu biće predstavljen deo zbirke ovog kolekcionara, koji između ostalog čine grafike, crteži, slike i skulpture. Tako će posetioci moći da vide dela najveće predstavnike domaće posleratne umetnosti – Nadežde Petrović, Jovana Bijelića, Milana Konjovića, Petra Lubarde, Ivana Tabakovića, Petra Omčikusa, Ljube Popovića, Radomira Reljića, Radomira Damnjanovića Damnjana, Dušana Otaševića, Mrđana Bajića i brojnih drugih umetnika.

 


Kolekcionar kao kustos i selektor je projekat koji je započet 2009. godine sa idejom i ciljem da kroz izložbenu i izdavačku delatnost unapredi i upozna širu javnost sa stanjem na sceni savremenog umetničkog tržišta. Izlaganjem umetničkih dela iz privatnih kolekcija, izdavanjem bogato ilustrovanih publikacija, organizovanjem aukcija i digitalizacijom zbirki, ARTE galerija široj i stručnoj javnosti omogućava uvid u značajan korpus radova kroz konstantno povećavanje vidljivosti domaćeg umetničkog nasleđa.


Ova izložba obuhvata više od 270 radova, koje su kolekcionari formirao još od sedamdesetih godina prošlog veka. Izložba će imati svoje izdanje u obliku luksuznog kataloga na više od 200 stranica.


Radno vreme galerije – ponedeljak – subota od 10 do 20 časova.

vrh strane

Total
0
Shares