A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Saučešća državnih zvaničnika povodom smrti Tasovca

29.09.2021 | 22:44

Saučešća državnih zvaničnika povodom smrti Tasovca


Saučešća državnih zvaničnika povodom smrti Tasovca

Državni zvaničnici izrazili su saučešće povodom iznenadne smrti direktora Beogradske filharmonije i nekadašnjeg ministra kulture Srbije Ivana Tasovca.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković navela je u telegramu saučešća porodici Tasovca da je sa velikom tugom primila vest o njegovoj smrti.

“Njegova specifična ličnost, harizmatičnost i jedinstvenost ostavili su veliki trag na umetničkoj sceni Srbije. Pamtićemo ga kao čoveka koji je svojim iskustvom, karakterom i radom ostavio značajan trag u našoj kulturi”, navela je Maja Gojković, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da ga je izuzetno pogodila vest o iznenadnoj smrti Tasovca, koga je nazvao saborcem i iskrenim prijateljem.

Ističući da je bio sjajan pijanista i umetnik, a pre svega izuzetan čovek, iskren prijatelj i saborac, Vučić je naveo da je Tasovac “posvetio život najvećim ljudskim vrednostima – umetnosti i ljubavi prema otadžbini, koju je na svoj sofisticirani i jedinstveni način iskazivao muzikom, nepresušnom energijom i kreativnošću po kojoj će ostati upamćen u najvišim umetničkim i intelektualnim krugovima”.

“Neumoljivi borac za prefinjenost protiv profanosti, za smisao u površnosti, Ivan je ostavio najdublji trag na umetničkoj sceni, ali i u srcima svih nas koji smo imali čast da ga poznajemo. Počivaj u miru, prijatelju moj, a mi ćemo nastaviti borbu za još bolju i jaču Srbiju, za koju si i ti živeo”, napisao je Vučić na nalogu na Instagramu.

Tasovac je bio na listi Srpske napredne stranke na parlamentarnim izborima 2020. godine.

*Foto: BGF

(SEEcult.org)

Total
0
Shares