A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

DJ Matej Rusmir nastupa na izložbi ”Remiks” Izvanrednog Boba

Datum objave:23.09.2021

Pročitano:11 puta

Datum održavanja:

24.09.2021

Lokacija: Beograd

Nesvakidašnja izložba vizuelnog umetnika, Izvanrednog Boba, koja se do 7. oktobra dešava u galeriji Podroom, Kulturnog centra Beograda, svakodnevno privlači pažnju posetilaca. Naime, umetnik na ovoj izložbi interpretira svoje viđenje grafičkih radova drugih umetnika, koje uklapa sa muzikom u jedinstvenu ritmičku celinu.

 

Izloženi radovi su video animacije i svetlosne instalacije koje su u različitim oblicima izlagane u klupskim ambijentima, ali nikada zajedno.

Izvanredni Bob uspeva da transformiše prostor galerije Podroom, koji je bez prozora i bez svetla u prostor kluba. Njegov cilj je da priušti clubbing experience posetiocima izložbe i da predstavi radove koji su nastali proteklih godina u klupskom kontekstu – da remiksuje radove drugih aktera klupske scene, grafičkih dizajnera Stefana Unkovića i Vladimira Crvenkovića, kao i fotografa Stefana Danilovića. Transformacijom galerijskog prostora u klupski, stvara se meta prostor, hyper-space sa konstantnom igrom svetlosti i pokreta.

Svakog petka, umetnik organizuje žurke u galerijskom prostoru na kojima nastupaju odabrani DJ-evi. Izložbu je otvorio DJ Marko Milosavljević, prošlog petka je nastupao Feloneezy iz DJ kolektiva Mystic Styles, a ovog petka od 19:00 do 22:00 za DJ pultom je Matej Rusmir.

 

Petak, 24. septembar od 19:00 – 22:00

Izložba ”Remiks” je otvorena do 7. oktobra 2021.

vrh strane

Total
0
Shares