A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Svetovi veštačke inteligencije – art+science

24.09.2021 | 10:23

Svetovi veštačke inteligencije – art+science

 

Svetovi veštačke inteligencije - art+science

Manifestacija art+science, pod sloganom Svetovi veštačke inteligencije, otvorena je u Muzeju nauke i tehnike, gde posetioci narednih mesec dana mogu da vide radove domaćih i stranih umetnika, inspirisane naučnim temama i aktuelnim fokusnim tačkama današnjice, razvijane pod mentorstvom ili u saradnji sa naučnicima i osmišljene kroz vizuru umetnosti i nauke.

Šesto izdanje art+science, sa veštačkom inteligencijom kao krovnom temom izložbe, upućuje sloganom Svetovi veštačke inteligencije na promišljanje te važne teme koja je postala deo svakodnevice.

Publici je na otvaranju 23. septembra predstavljen performans osmišljen u okviru rada BINEMA Marka Milića, pobednički projekat nacionalne art+science AI Lab selekcije za 2021, realizovan u saradnji sa projektom veštačke inteligencije Clean CaDET, koji je finansirao Fond za nauku Srbije.

Na otvaranju su govorili v.d. direktora Centra za promociju nauke dr Marko Krstić u ime organizatora, direktorka Fonda za nauku dr Milica Đurić-Jovičić i selektor izložbe art+science i rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju CPN-a Dobrivoje Lale Erić.

Izložba u Muzeju nauke i tehnike, koja nudi i bogat prateći program,  otvorena je do 23. oktobra, a ulaz je besplatan.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares