A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Nova zgrada Poreske uprave

Nova zgrada Poreske upraveOvog leta počela je izgradnja Poreske uprave u Ulici cara Dušana u Zemunu, nove administrativne centrale koja će se prostirati na ukupno 27.500m2. Ovaj javni objekat nalaziće se u neposrednoj blizini stambenog naselja “Zemunske kapije”, a investitor je Građevinska direkcija Srbije. Radovi na novoj zgradi Poreske uprave trebalo bi da traju do drugog kvartala 2023. godine, a vrednost investicije procenjena je na 42 miliona evra.

Poslovni objekat planiran je u kompaktnoj formi, sa šest nadzemnih i jednom podzemnom etažom (Po+Pr+4+Ps), gde je kroz trotraktno oblikovanje postignuta razuđenost celine za kvalitetnije osvetljenje i ventilaciju unutrašnjosti. Svojom glavnom fasadom objekat je postavljen na građevinsku liniju prema Ulici Cara Dušana, međutim uvučeni delovi objekta pružiće izdvojen i od buke zaštićen kancelarijski prostor, odvojen kolonadom stubova. Dva trakta na fasadama sa otvorima, namenjeni su kancelarijskom prostoru, a srednji trakt – slepi – namenjen je komunikacijama, tehničkim prostorima, sanitarnim blokovima i zajedničkim servisnim prostorima.

Ova razuđena forma u osnovi objekta formira dva ulazna dvorišta – pjacete ispred dva glavna ulaza u objekat, tako da se u objekat ne ulazi direktno sa ulice, već preko tih malih trgova, koji predstavljaju dodatni kvalitet urbanog prostora (popločanje, zelenilo, vodene površine, klupe za sedenje, ulična rasveta). Povučeni sprat imaće i mogućnost izlaska na krovne terase tipskog sprata, koje su predviđene kao zelene krovne terase. Projektovana je jedna podzemna etaža, namenjena parkiranju vozila, sa 171 parking mestom, koja u kombinaciji sa otvorenim parkingom na parceli, kapaciteta 96 parking mesta, treba da zadovolji propisan broj parking mesta.

U prilogu pogledajte 3D prikaze buduće zgrade Poreske uprave, kao i sveže fotografije sa gradilišta u Zemunu.

Total
0
Shares