A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konkurs BGB za nagradu Dušan Radović

20.09.2021 | 15:56

Konkurs BGB za nagradu Dušan Radović


Biblioteka grada Beograda objavila je konkurs za novoustanovljenu nagradu “Dušan Radović” koja se dodeljuje jednom godišnje za književnost za decu i omladinuu okviru svih žanrova u prethodnoj godini.

Nagrada se sastoji od: statuete Dušana Radovića koja je rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića; diplome i novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Dobitnik nagrade može biti samo jedno lice, odnosno nagrada se ne može deliti između više lica.

Predloge za dodelu nagrade mogu da dostave pisci i izdavači za sva delaza decu i omladinu napisana na srpskom jeziku (prvo izdanje) koja su objavljena od 15. decembra 2020. do 15. decembra 2021. godine.

Predlozi se dostavljaju u tri primerka na adresu Biblioteke grada Beograda: Knez Mihailova br. 56 (Odeljenje za kulturne programe) sa napomenom “Konkurs za dodelu Nagrade ‘Dušan Radović’”.

Konkurs je otvoren do 15. decembra 2021. godine.

Odluka o dobitniku nagrade biće saopštena 6. februara 2022. godine, na dan kada je 1980. godine emitovana prva epizoda serije “Poletarac” na Televiziji Beograd, prema tekstu Dušana Radovića, u režiji Džona Bajforda.

Žiri za dodelu nagrade “Dušan Radović” čine: Miloš Radović (predsednik), prof. dr Zorica Hadžić i prof. dr Zorana Opačić.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares