A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Tesla Nation tehnološki događaj #2

Drugi u nizu Tesla Nation događaj koji će pokazati inženjersku izuzetnost koju poseduju domaći stručnjaci, ali i predstaviti tehnologije i projekte na kojima rade domaći IT profesionalci i programeri, biće održan 14. septembra od 18 časova. Priliku da predstave ono na čemu rade imaće Nikola Gladović, Director, Engineering & Delivery i Vojislav Mokrić, Engineering and Delivery Manager i Lead Product Manager obojica iz kompanije HTEC, kao i Florijan Andonov, Senior PHP Developer u kompaniji Quantox Technology.

Nikola Gladović i Vojislav Mokrić će govoriti na temu „Kako se pravi Ananas – Najveća eCommerca platforma u regionu?”. Oni će pričati na koji način kompanija HTEC pristupa razvoju digitalnih proizvoda počevši od ideje, pa sve do realizacije, koristeći za primer Ananas, domaću eCommerce platformu koja će uskoro ugledati svetlost dana. Poseban fokus ovog predavanja će biti na fazi otkrivanja proizvoda (engl. product discovery), kao jednoj od ključnih faza u samom razvoju proizvoda, pošto ova faza omogućava razvoj adekvatnog proizvoda, a kasnije i pogodno tržište za njegov plasman. Nikola i Vojislav će govoriti i o tome kako su kroz discovery, zatim preko dizajn faze i plasmana proizvoda na tržište za kratak rok uspeli da naprave proizvod koji je siguran, skalabilan i lako prilagodljiv za izmene i korišćenje.

Florijan Andonov će sa druge strane govoriti na temu „Kako rešiti špageti kod u njegovoj osnovi?”. U procesu rasta nekog projekta, raste i verovatnoća da će se pojaviti takozvani Anti-Pattern-i, tačnije delovi koda koji zadaju više problema, nego što ih rešavaju. Nuspojava ovoga je tzv. špageti kod. Na ovom predavanju Florijan će govoriti o načinima na koje se može brzo i lako uočiti ovakav kod i kako vrlo rano rešiti problem, što dovodi do uštede vremena, resursa i nerava programera. Ovo predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Oba predavanja će trajati oko 45 minuta, a nakon završenog svakog pojedinačnog predavanja gledaoci će imati priliku da postave pitanja.

Kome je namenjeno predavanje

Predavanje je namenjeno IT profesionalcima i programerima, kao i svima koje zanima tehnologija, programiranje, kao i kako se razvijaju projekti i nastaju proizvodi.

O Tesla Nation-u

Tesla Nation je projekat organizacije SEE ICT / Startit pokrenut sa ciljem da odabere najbolje tehnološke stručnjake i inovatore srpskog porekla i poveže ih sa partnerima iz celog sveta.

Projektom predstavljamo talente, ideje i znanje koji potiču iz Srbije i na taj način brendiramo Srbiju kao zemlju inovacija i visoko kvalifikovanih tehnoloških profesionalaca. Takođe, kroz projekat promovišemo srpske preduzetnike, inovatore i tehnološke profesionalce u svetu.

Prijave

Drugo Tesla Nation tehnološko predavanje će biti održano onlajn 14. septembra u 18 časova. Svi zainteresovani se za predavanje mogu prijaviti popunom ove prijave.

Total
0
Shares