A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Eelke Kleijn “Maschine” EP

Eelke Kleijn objavljuje novi ‘Maschine’ EP , kao poslednja dva singla sa dolazećeg ‘Moments Of Clarity’ albuma.  

Prateći neverovatno užurbano i ispunjeno leto, tokom kojeg je Eelke Kleijn rasprodao svoj debitantski niz nastupa DAYS like NIGHTS po severnoj Americi, a takođe se prvi put pojavio na Burning Man-u, nastupajući iz čuvenog umetničkog automobila Majanskog Ratnika (Mayan Warrior art car), talentovani holandski muzički producent sada obavljuje svoj ‘Maschine’ EP. Već dostupne u izdanju samog umetnika, dve numere ~ Maschine 1.0 and Maschine 2.0 predstavljaju dva finalna singla sa njegovog željno iščekivanog albuma ‘Moments Of Clarity’, i zvanično objavljenog u okviru DAYS like NIGHTS, 16-og novembra.
 
Maschine 1.0 započinje njemu svojstvenom i prepoznatljivom melodijom perkusija, koja postavlja scenu za divni dvodelni EP. Postavljajući u prvi plan ono u čemu je Eelke Kleijn najbolji, numera koja otvara album prepliće prelepe orkestralne gudače sa sint uplivima, kako bi stvorila stimulišući i eterični, progresiv zvučni pejzaž koji podiže duh. 

Podižući stvari na sledeći nivo, Maschine 2.0 koja se redovno vrtela na Solomunovim setovima u protekloj godini, počinje snažnim cimbalima koji onda odmah poprimaju mračniji tonalitet. Disidentski i probadajuće uspinjući sintovi izgrađuju dramatične kulise sa pulsirajućom bas-linijom, oblikujući drastično drugačiji pristup u odnosu na prvu numeru, pritom ipak zadržavajući ehoe iste melodije, dokazujući iznova umeće ovog umetnika da izazove širok spektar emocija svojom muzikom.

Kako se Kleijn naoštrava da izda svoj treći album, kao plod 15-ogodišnje karijere, raznovrsna muzika koja je već objavljena ‘posuđuje’ iz njegove prošlosti i iskustva progresiv-dip haus DJ-a, kao i iz njegove filmske muzike rađene za holivudske blokbastere poput filmova ‘Rush’, ‘Parker’ i ‘This means war’. Od himni plesnog podijuma kao što je ‘Punta Cana’ i ‘The calling’, do sint-popa inspirisanog ‘Drive’, Kleijn takođe shvata potrebu za balansiranjem preko uvođenja sporijeg tempa i ambijentalnih melodija poput LP stvari ‘Moments of clarity’, koja dosta toga vuče iz njegovog muzičkog obrazovanja klasičnog pijaniste.

Nakon povratka na domaće tlo 20-og oktobra, Kleijnov DAYS like NIGHTS udružuje se sa All day I dream, gurua Lee Burrudgea, na Amsterdam Dance Event-u u Holandiji, kako bi dve visoko cenjene producentske kuće i serije događaja udružile snage po drugi put.

EP ‘Machine’ Eelke Kleijna je dostupan sada putem DAYS like NIGHTS i može se kupiti preko Beatporta.
 

Za više informacija o Eelke Kleijnu:
Eelkekleijn.nl
Facebook.com/EelkeKleijn
Twitter.com/EelkeKleijn
Soundcloud.com/Eelke-Kleijn
Instagram.com/EelkeKleijn

 

Total
0
Shares