A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Modelujte svoje leto na besplatnom Unreal Engine kursu za profesionalce

Summer of Unreal je besplatan četvoronedeljni program edukacija na kojem će profesionalci, umetnici i predavači iz oblasti kompjuterske grafike učiti kako se stvara interaktivni sadržaj u realnom vremenu od veterana iz industrije. Kurs organizuje Escape Studios, poznata britanska akademija vizuelnih efekata, animacije i srodnih oblasti, uz podršku giganta Epic Games iz čije je kreativne laboratorije potekao Unreal Engine. Pored njih, projekat je podržalo šest partnera iz svih delova kontinenta, među kojima je i beogradski Crater Training Center, kao partner za Jugoistočnu Evropu.

Kurs će pohađati 1000 CG profesionalaca iz svih delova Evrope koji dele strast prema animaciji, vizuelnim efektima i 3D modelovanju. Tokom četiri nedelje trajanja kursa, oni će naučiti kako da u izvuku maksimum iz fantastičnih alatki za animaciju koje nudi Unreal Engine.

Summer of Unreal prvenstveno je namenjen animatorima i 3D modelarima. Da biste se prijavili za učešće, potrebno je da posedujete makar osnovno znanje o radu u nekom od 3D softvera, dok u Unrealu možete da budete i potpuni novajlija. Ukoliko imate barem dve godine radnog iskustva, radite animacije ili ste artista specijalizovan za rigging, layout, previsualization, concept art, lighting, rendering ili, pak, archi visualization – ovo je kurs za vas. Na program mogu da se prijave i predavači koji u svojoj nastavi pokrivaju pomenute oblasti, kao i predstavnici filma i televizije, uključujući VFX i motion graphics artiste, producente i režisere.

Predavanja u okviru Summer of Unreal držaće animatori i artisti koji su uz Unreal Engine izgradili karijere. Uz njihovu podršku, steći ćete uvid u to kako funkcionišu veliki evropski studiji i šta po njima čini jedan uspešan 3D projekat. Naučićete da implementirate Unreal Engine u svoj sistem rada i uz to upoznati profesionalce iz svih krajeva Evrope koji uz Unreal Engine otvaraju nove mogućnosti u sferi animacije.

Unreal Engine je najnapredniji alat za 3D kreiranje interaktivnog sadržaja u realnom vremenu. Prvobitno razvijen za industriju igara, Unreal Engine se sve više koristi u animaciji i industriji vizuelnih efekata zbog nivoa detalja koji sa njim mogu da se prikažu. Kreatorima daje slobodu i kontrolu dok stvaraju vrhunsku zabavu, upečatljive vizualizacije, pa čak i neverovatne virtuelne svetove.

Za prijave i više informacija posetite: https://school.craterstudio.com/summer-of-unreal-sr/

Crater Training Center poslednjih sedam godina pruža kvalitetne kurseve u oblasti vizuelnih efekata i kompjuterske grafike za odrasle i tinejdžere. Škola je nastala iz inicijative Crater Studija, jednog od najpoznatijih domaćih studija za vizuelne efekte i animaciju na filmu i televiziji, sa preko 15 godina iskustva u radu na svetskim naslovima.

Posvećeni smo negovanju kreativne zajednice u našoj zemlji i pružanju podrške pri učenju novih veština. Tokom godina, organizovali smo veliki broj aktivnosti za decu i srednjoškolce, otvorena vrata, kao i nemali broj (online i live) događaja. Zajedno sa Film in Serbia i VFX Serbia, 2017. godine pokrećemo CGA Belgrade, prvu konferenciju kompjuterske grafike u zemlji. Danas u njenom okviru vodimo CGAcademy, serijal edukativnih sesija namenjenih junior artistima i onima koji tek treba da naprave prve korake u kreativnim industrijama.

Početkom 2020.godine dobijamo Epic MegaGrant kompanije Epic Games i počinjemo niz stručnih obuka za predavače u softveru Unreal Engine. Misiju nastavljamo i u okviru projekta Summer of Unreal, kao partneri za Jugioistočnu Evropu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares