A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

ALEGRIA! Objavljen program za PRIVAMERA SOUND 2022

Kao što je nedavno otkriveno kroz veličanstveni video kompanije Cupra, 2. juna 2022. započinje izdanje koje će biti apsolutno istorijsko, jer će biti nešto što nikada ranije nije viđeno: jedanaestodnevni urbani festival sa izuzetnim spiskom učesnika u kojem će čitav grad učestvovati sa šest dana u programa u Parc del Forumu, zabavi na plaži Sant Adria de Besos i četiri dana u klubovima po Barseloni. Izvanredno izdanje koje dolazi nakon dve godine odsustva festivala sa kojima smo morali da se suočimo predstavlja želju da se proslavi 20 godina Primavera Sounda onako kako to ovaj festival i zaslužuje.

Za sada je najavljeno 413 izvođača koji će tokom festivala ponuditi preko 500 koncerata. Većina njih će nastupiti samo jednom, ali neki će svirati i dva puta (pa čak i više), podeljenih tokom dva vikenda i u sklopu Primavera a la Ciutat programa. Lineup još nije kompletan i uskoro ći biti dodato još izvođača. Još jednom, Primavera Sound 2022 Barcelona – Sant Adria biće rodno jednak u skladu sa javnim zalaganjem festivala i naravno pružiće celokupnu paletu savremene muzike, objedinjujući muzičke legende sa aktuelnim senzacijama, ekstremni metal sa regetonom, elektronsko eksperimentisanje sa značajnim pesamama, međugeneracijski umetnici sa vokalima koji odražavju duh svog vremena. Festival koji je, u stvari, nekoliko festivala u jednom… ili beskonačan, zahvaljujući svim postojećim varijablama među kojima posetioci mogu da biraju one koje im odgovaraju.

PRVI VIKEND

2 – 4. jun

U potrazi za izgubljenim vremenom

Dve godine svet je bez Primavera Sound festivala. Tako da je prvi vikend, koji se održava od 2. do 4. juna u Parc del Fòrumu, povratak tim izdanjima koja se nisu realizovala. Zbog toga se na posteru ponovo nalaze legendarni The Strokes, buntovnčki nastrojen Tyler, The Creator, ekskluzivni povratak benda Pavement, australijska družina Tame Impala, večni inovatori Massive Attack, žanrovski neodređeni Gorillaz, favoriti publike The National, R&B zvezda Jorja Smith i sjajni Beck. Njima će se pridružiti Nick Cave and the Bad Seeds, koji popunjavaju zvezdanu i međugeneracijsku listu headlinera koji će napokon otplatiti dug obožavaocima koji su ih toliko željno čekali.

Ali, ovo je samo vrh ledenog brega, naravno. Kada zagrebete ispod površine videćete imena koja su se nalazila i na prethodnom posteru za 2021. godinu, a među kojima su povratnički nastup grupe Bauhaus, te zvezda današnjice Charli XCX, engleski elektronski duo Disclosure, legenda sa Majorke Maria del Mar Bonet, pankeri iz sastava Idles, argentinski trep kralj Duki, k-pop bend Dreamcatcher, sjajni Beach House, digitalna diva Caroline Polachek, eksperimentalni džezer King Krule, slavni Einstürzende Neubauten, trenutna zvezda kantrija Kacey Musgraves, mlada i talentovana španska muzičarka Bad Gyal, hardcore sastav Jawbox iz Vašingtona, Jamie xx sa svojim senuzalnim beatovima, Bikini Kill sa buntovničkim pokličima, folk kantautorka Sharon Van Etten, odnosno muzička ikona Kim Gordon. Hip hop? Nijedan kolektiv nije u formi više od Brockhamptona i nijedan solista nije tako raskošan kao Little Simz. Soul? Uživajte uz Mavis Staples. Gitare? Moći ćete da prisustvujete nastupima bendova kao što su King Gizzard & The Lizard Wizard, Fontaines D.C., Dinosaur Jr. i Parquet Courts. A tu je i Slowthai koji je nadišao rep odrednice. A ni girl in red nije više samo bedroom pop tačka. Još elektronike? Razbijač muzičkih kalupa DJ Shadow, pioniri Autechre, a tu je i Caribou jer se bez njega, prosto, ne može. Urban pop? Fenomen iz Čilea Paloma Mami. Lokalne zvezde? Čudesna Amaia i neverovatni Manel koji štanca hitove.

Među sitnijim fontom možete pronaći prave poslastice i najzanimljivije kontraste prve nedelje. Tu su ekstremni predlozi Napalm Death, Lightning Bolt, The Armed, black midi, Evian Christ i The Caretaker, pop senzacije Rina Sawayama i Hannah Diamond, nove vizije tradicionalne muzike donose Les Amazones d’Afrique, Za! & La Transmegacobla i Rodrigo Cuevas sa svojim show programom Barbián. I da, ne morate mnogo da tražite da biste videli da je Shellac, ma šta da se desi, uvek tu. Nadamo se još dugo.

DRUGI VIKEND

9 – 11. jun

Ali, organizatori su želeli još. Jer svet nije prestao da se okreće uprkos činjenici da je usporio i da smo proveli nekoliko meseci kod kuće. Ako nam je nešto pomoglo da se izborimo sa celom ovom situacijom, to su bila kultura, muzika i zato slavljeničko izdanje Primavera Sounda 2022. godine, ne može proći bez umetnika koji su nas pratili poslednjih meseci ili na koje se čekalo godinama. Kao što je Dua Lipa, koja je objavila hvaljenu ploču Future Nostalgia u karantinu i naterala nas da plešemo u dnevnoj sobi; ili Lorde, koja će izaći iz penzije nakon nezaboravne posete 2018. godine; i Megan Thee Stallion, koja je trenutno kamen temeljac američkog repa zahvaljujući svom albumu Good News; i Yeah Yeah Yeahs i Interpol, koji će biti reprezenti te poštovane njujorške scene ranih 2000-ih. Da bi proslava bila potpuna, tokom ovog nastupaće i neki headlineri od prvog vikenda kao što su The Strokes, Tyler, The Creator, Tame Impala, Gorillaz, Massive Attack i Jorja Smith.

Charli XCX, C. Tangana, Bad Gyal i King Gizzard & The Lizard Wizard ponoviće svoje nastupe, između ostalih, ali većina lineupa drugog vikenda biće nova i odražavaće ono što se dešavalo u svetu muzike poslednjih meseci. Dakle, tu su Antònia Font i La Mafia del Amor (kultna imena španske muzičke scene), Big Thief će opet izliti emotivnu sirovost, Run the Jewels su zvezde revolucionarnog hip hopa, M.I.A. će zapaliti binu, Jessie Ware će učiniti da spontalno zaplešemo, Slowdive i Mogwai će oživeti ljubavnu aferu sa festivalom, Playboi Carti će predstaviti svoj zarazni rep, Cazzu, Khea i Nicki Nicole reprezentovaće argentinsku trep scenu, tu je i j-pop grupa Perfume, Burna Boy će demonstrirati zbog čega je nigerijski pop posve interesantan, Courtney Barnett će nas uveriti da je rok još uvek uzbudljiv, te Clairo, glas nove generacije, odnosno Brittany Howard čiji vokal nas tera da se naježimo.

PRIMAVERA A LA CIUTAT

5 – 8. jun

Nove dimenzije

Primavera a la Ciutat je festival u okviru festivala koji će ponuditi više od 150 koncerata između dva vikenda raspoređenih na više od 10 lokacija u Barseloni. Svako ko poseduje bilo karte za prvi ili drugi vikend Primavere, moći će da prisustvuje ovim nastupima.

Tokom nedelje, u brojnim klubovima nastupaće imena kao što su Beck, Jamie xx, Disclosure dj set, Interpol, Jorja Smith, Megan Thee Stallion, Charli XCX, King Gizzard & The Lizard Wizard sa svakodnevnim svirkama (da, da, dobro ste razumeli), 100 gecs, Slowdive, Jawbox, Jehnny Beth Les Savy Fav, a ekskluzivne nastupe će održati The Magnetic Fields, Chet Faker, Sons of Kemet, Bad Gyal’s Gogo Club show, Iceage, Kero Kero Bonito i Kamaal Williams. Neki od ovih koncerata biće tematske showcase zabave realizovane od strane izdavačkih kuća kao što su PC Music (Charli XCX, Hannah Diamond, A.G. Cook, EASYFUN i HYD), Year0001 Rift (Yung Lean, Chariot, Lokey, Torus, Femi, Darkø i Drain Gang (Bladee, Ecco2k, Thaiboy Digital), 4AD (Dry Cleaning, Erika de Casier i Maria Somerville), Secretly (Fenne Lily, Alex Cameron i Jamila Woods), City Slang (Noga Erez, Los Bitchos, King Hannah, Viktor i Marie Montexier), Brownswood Records (Gilles Peterson, Secret Night Gang i STR4T4) ili Hivern Discs (John Talabot, Afrikan Sciences, Cucina Povera i Sabla), kolektiv iz Ugande Nyege Nyege (MC Yallah & Debmaster, Duma i Jokkoo), El Punto – Yung BeefCønjuntø VacíøAwesome Tapes From AfricaMaricas i the Harlecore show koji spaja Danny L Harle i DJ Pastisa.

Pristup Primavera a la Ciutat koncertima uključen je u cenu ulaznice i za jedan vikend i za dva vikenda. Svi koncerti imaće 15% kapaciteta rezervisanog za pojedinačne ulaznice koje će se prodavati posebno. Prisustvo na koncertima biće ograničeno usled kapacitet mesta.

BRUNCH – ON THE BEACH

12. jun

Kraj žurke

Za kraj, jedanaestodnevnom festivalu ne možete reći zbogom tek tako, pa se u nedelju 12. juna organizuje Brunch – On The Beach na plaži Sant Adrià de Besòs. Dnevnu zabavu sa pogledom na more predvodiće briljantne zvezde elektro scene današnjice poput Nine Kraviz, Amelie Lens i Peggy Gou, a svoje DJ setove odradiće još i Nicola Cruz, Monolink, Anika Kunst, Chaos in the CBD, Héctor Oaks, Joyhauser i Malika.

ULAZNICE

Sve kupljene ulaznice za 2020/2021 izdanja dopuštaju vam da prisustvujete jednom vikendu Primavera Sounda 2022. godine u Barseloni. Kupac mora da odluči: u slučaju vikend karata, između prvog i drugog vikenda, a omogućena je i doplata za oba vikenda po specijalnoj ceni od 195 € (+ troškovi rezervacije); u slučaju pojedinačnih dnevnih karata, mora se izabrati jedan od šest glavnih festivalskih dana u Parc del Fòrumu, bez obzira koji vikend je u pitanju.

Prodavci ulaznica (DICE, Redtkt, Ticketmaster i Festicket) će kontaktirati sa svim vlasnicima karata o detaljima procesa. Od 1. juna, biće dopušteni zahtevi za refundaciju novca svim kupcima koji to budu želeli.

Nove ulaznice za Primavera Sound 2022 Barcelona – Sant Adrià u svim formatima počeće u četvrtak, 1. juna preko DICE prodajnog operatera. Puna cena ulaznica za jedan vikend iznosiće 245 € (+ troškovi rezervacije), dok će cena za oba vikenda iznositi  425 € (+ troškovi rezervacije). Pojedinačne ulaznice koštaće 110 € (+ troškovi rezervacije). VIP ulaznice su, takođe, dostupne preko DICE operatera.

Sve ulaznice za prvi vikend uključuju pristup za tri izabrana dana u Parc del Fòrumu (2-4 jun) kao i četiri dana koncerata u okviru Primavera a la Ciutat (5-8 jun) i završnu žurku Brunch -On The Beach 12. juna.

Sve ulaznice za drugi vikend uključuju pristup za tri izabrana dana u Parc del Fòrumu (9-11 jun) kao i četiri dana koncerata u okviru Primavera a la Ciutat (5-8 jun) i završnu žurku Brunch -On The Beach 12. juna.

 

Total
0
Shares