A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

#1 “Mladi Dis”: Milica Špadijer, Maša Seničić, Aleksandra Jovanović & Milica Rosić

Booking je platforma koja će se baviti predstavljanjem književne domaće i regionalne produkcije, negovanjem stvaralaštva mladih, ali i iskusnih stvaralaca domaće književne scene, uz praćenje aktuelnih tema iz oblasti književnosti, ali i povezivanja sa drugim vrstama umetnosti. Videćemo i čuti naše omiljene pisce u raznim ulogama, a pre svega “bookiramo” dobro druženje!

Prvi po redu BOOKing ugostiće četiri ženska pesnička glasa – Milicu Špadijer, Mašu Seničić, Aleksandru Jovanović i Milicu Rosić, laureatkinje književne nagrade “Mladi Dis” koja je za 2021. godinu dodeljena krajem maja. Čitaće nam svoju poeziju, ali i odlomke omiljenih autora.

Cena karte & podrška Booking sceni je 100 RSD. Događaj se organizuje u Bašti KC Grad.

***

Milica Špadijer (1989), rođena dva dana nakon pada Berlinskog zida, tako i živi. Završila je Filološku gimnaziju, osnovne i master studije na Katedri za klasične nauke na Filozofskom fakultetu, a trenutno je na doktorskim studijama Fakulteta dramskih umetnosti. Radi kao novinarka, prevodilac sa grčkog jezika, profesorka grčkog i latinskog i piše za nekoliko internet portala. Dobitnica nagrade “Mladi Dis” za 2019. Objavila je zbirku poezije Šar-planina.

Maša Seničić (1990) rođena je u Beogradu. Scenaristkinja je i pesnikinja. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i pod okriljem iste institucije završila Master studije Teorije dramskih umetnosti i medija. Sarađivala je na različitim domaćim i međunarodnim projektima, pre svega na filmu i u pozorištu, kao autorka i saradnica. Ko-selektorka je programa “Hrabri Balkan” u okviru Festivala autorskog filma, kao i jedna osnivača i koordinator programa Filmkulture, a kao predavač radila je na različitim edukativnim projektima iz oblasti audiovizuelne kulture (Kritični kamp, Mali film…). Piše prozu i poeziju koju objavljuje u zbornicima, antologijama i publicistici, a njena prva zbirka pesama pod naslovom “Okean” nagrađena je Mladim Disom za 2015. godinu, dok je druga, “Povremena poput vikend naselja” objavljena u izdanju IK Treći trg.

Aleksandra Jovanović (1996), scenaristinja, dramaturškinja i pesnikinja, diplomirala je i masterirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Trenutno je na doktorskim studijama. Objavila je roman za decu i mlade, “Crna Ptica”, u izdanju Kreativnog centra, koji je nagrađen nagradom Politikinog zabavnika, kao i nagradom “Malen cvet” za 2020. godinu. Za pesnički prvenac “Jagma”, dobila je nagradu “Mladi Dis”, takođe za 2020. godinu. Trenutno priprema drugu zbirku poezije.

Milica Rosić (1996), apsolvent je srpske književnosti i jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu. Bila je polaznica radionice kretivnog pisanja koju je u Domu kulture Studentski grad vodio pesnik Zvonko Karanović. Osvojila je drugo mesto na konkursu “Brankova pohvala svetu” i ovogodišnja je dobitnica nagrade “Mladi Dis”.

Total
0
Shares