A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Watches & Wonders 2021 Panerai noviteti

Na najvažnijoj izložbi luksuznih časovnika Watches & Wonders 2021. godine Panerai je predstavio izbor impresivnih, novih Luminor modela sa dodatno istančanom estetikom, kao i mnoštvom novih inženjerskih rešenja. Neponovljivo moderan dizajn susreo se sa pažljivo promišljenim, visokotehnološkim časovnicima, baš kao što su to i očekivali ljubitelji brenda Panerai.

Panerai novitet za 2021. godinu koji je nesumnjivo privukao najviše pažnje jeste Submersible eLAB-ID PAM01225. Ovo je poslednji model u kolekciji LAB-ID – skraćenica za „Laboratorio di Idee“ koja ukazuje na posvećenost kontinuiranoj potrazi za inovativnim tehničkim rešenjima.

Watches & Wonders 2021 Panerai noviteti

Novitet brenda Panerai za 2021. godinu koji je privukao najviše pažnje je novi Submersible eLAB-ID PAM01225, koji otvara nove mogućnosti u upotrebi recikliranih materijala za izradu luksuznih časovnika

Pre nekoliko godina Panerai je započeo nov pravac istraživanja predstavljanjem Panerai Submersible Mike Horn Limited Edition PAM00985 časovnika i njegovog EcoTitanium kućišta koje je izrađeno od legure titanijuma recikliranog iz vazduhoplovne industrije. Od tada je Panerai još više posvećen održivosti, prilično novom konceptu u švajcarskoj industriji luksuznih časovnika.

Watches & Wonders 2021 - Panerai noviteti

Panerai Submersible ELAB-ID, PAM01225 – €60’000

Novi Panerai Submersible eLAB-ID PAM01225 nastavlja putem održivosti kroz rekordna dostignuća: ovo je časovnik koji je napravljen od 98,6% recikliranih materijala. Kućište, sendvič brojčanik, kao i mostovi mehanizma, sastavljeni su od EcoTitanium materijala.

Svetleći materijal nanesen na brojčanik i kazaljke je 100% reciklirana SuperLuminova, dok je nemirnica izrađena od 100% recikliranog silicijuma. Oba materijala se predano sakupljaju procesom reciklaže malog obima koji ponovo koristi sirovinski otpad.

Predstavljen u kućištu dijametra 44 mm, PAM01225 se svrstava među retke, klasične konceptualne modele brenda Panerai koji teže dijametrima 47 mm i, na osnovu informacija iz kompanije Panerai, njegovo predstavljanje javnosti u nešto većoj izvedbi je planirano za 2022. godinu ili kasnije. Do tada, PAM01225 ostaje zadivljujuće tehničko dostignuće koje ilustruje posvećenost održivosti kroz inženjerska rešenja.

Watches & Wonders 2021 Panerai noviteti

Panerai PAM01225 je najnoviji model u kolekciji LAB-ID – skraćenica za „Laboratorio di Idee“ koja ukazuje na posvećenost kontinuiranoj potrazi za inovativnim tehničkim rešenjima

Prateći konceptualno nasleđe Panerai je predstavio novine za 2021. godinu – trio Luminor Marina E-Steel časovnika; i to PAM01356 u zelenoj Verde Smeraldo nijansi, PAM01358 u sivoj Grigio Roccia nijansi i PAM01157 u plavoj Blue Profondo nijansi. Ova tri spektakularna Panerai modela dobila su jednu novinu – dinamične brojčanike koji na poziciji za 12 sati odišu intenzivnom, bogatom bojom koja prelazi u izrazito crnu na poziciji za 6 sati, simbolišući na taj način promene u svetlosti koje nastaju prilikom spuštanja u dubine otvorenog mora.

Sve tri verzije poseduju kućišta dijametara 44 mm izvedena od recikliranog eSteel™ čelika. Ovo predstavlja još jedan korak posvećenosti brenda Panerai smanjenju potrebe za ekstrakcijom sirovog materijala i sa njim povezanog visokog uticaja na životnu sredinu.

Ukupna težina svih delova izrađenih od recikliranih materijala je 89 grama, što čini 58,4% ukupne težine, postignute izradom ne samo kućišta, već i Luminor Marina eSteel™ brojčanika koji je izrađen od ove ekološke legure čelika.

Watches & Wonders 2021 Panerai noviteti

Zadivljujući brojčanik verno dočarava prelamanje i postepeno nestajanje boje dok se spuštate u dubine mora, Panerai PAM01356 – €8’500

Panerai inženjeri i proizvođači merača vremena sarađivali su sa specijalizovanim dobavljačima kako bi osigurali da eSteel™ ispunjava iste rigorozne standarde u pogledu trajnosti, antialergijskih svojstava i lepote završne obrade – odlika koje i do dan danas cene svi poštovaoci ove legure. Kao rezultat njihove zajedničke posvećenosti rešenju bez kompromisa, eSteel™ pokazuje identično hemijsko ponašanje, fizičku strukturu i otpornost na koroziju kao što je poseduje i nereciklirana legura.

Watches & Wonders 2021 Panerai noviteti

Prateći konceptualno nasleđe Panerai je predstavio novitete za 2021. godinu – trio časovnika Luminor Marina E-Steel, Panerai PAM01157 – €8’500

Boja trapezoidne eSteel™ kopče koja osigurava reciklirani tekstilni kaiš usklađena je sa bojom brojčanika. Takođe, dodatni kaiš i kutija za odlaganje napravljeni su od recikliranog materijala, što još jednom dokazuje neumornu posvećenost održivosti.

Watches & Wonders 2021 Panerai noviteti

Panerai Luminor Marina ESteel™ Grigio Roccia, PAM01358 – €8’500

Svaki od modela Panerai Luminor Marina E-Steel napaja se sopstvenim Panerai P.9010 kalibrom koji obezbeđuje trodnevnu rezervu snage usklađenu sa stabilnom radnom frekvencijom od 4 Herca dok prikazuje sate, minute, pomoćne sekunde i datum. Besprekorno izrađeni u svakom detalju, časovnici Panerai Luminor Marina E-Steel očaravajući su dodatak Panerai kolekciji o čemu svedoče njihovi novi brojčanici kao i pionirski inženjering materijala.

Na Watches & Wonders digitalnoj izložbi 2021. godine Panerai je predstavio tri potpuno nova Luminor hronografa: PAM01109, PAM01218 i PAM01110, zajedno sa limitiranom serijom Luna Rossa PAM01303 od 1000 časovnika.

Panerai Luminor Chrono,
PAM01109 – €8’900

Panerai Luminor Chrono,
PAM01218 – €8’900

Panerai Luminor Chrono,
PAM01110 – €9’700

U dimenziji kućišta od 44 mm i 15,65 mm debljine izrađenim od nerđajućeg čelika i vodootpornim do dubine do 100 metara, svi predstavljeni hronografi uspešno odražavaju savršene proporcije Luminor linije, pritom dodajući prepoznatljivu notu kompleksnosti hronografa. Legendarni most za zaštitu krunice ostaje potpuno netaknut na desnoj strani kućišta, dok su dva tastera koji se koriste za pokretanje/zaustavljanje i resetovanje hronografa elegantno postavljena na levoj strani.

Watches & Wonders 2021 Panerai noviteti

Panerai Luminor Chrono, PAM01218 – €8’900

„Sendvič brojčanik“, kako ga eksperti nazivaju, ostaje veoma čitljiv – tipična Panerai karakteristika – zahvaljujući velikim kazaljkama u obliku mača, jednako velikim i lako uočljivim oznakama za sate i naravno, zahvaljujući upotrebi Super-LumiNova supstance na svakoj kazaljki i svim važnijim indikatorima.

Retka karakteristika brojčanika je skala tahimetra na obodu brojčanika koja se izvrsno uklapa sa centralno postavljenom kazaljkom za sekunde i dodatnim 30-minutnim podbrojčanikom postavljenim na položaju za 3 sata.

Prsten, krunica i tasteri su polirani do savršenstva, dok ostatak kućišta ima satensku završnu obradu, što dodatno naglašava sofisticiranu složenost koja zrači iz Panerai Luminor hronografa za 2021. godinu.

Raspoloživa je i jedinstvena narukvica od nerđajućeg čelika sa spektakularnim dizajnom koji se sastoji iz više segmenata i dopunjuje zaobljene linije Luminor prstena i kućišta.

Dostupna sa izborom crnih, belih i plavih brojčanika i mnoštvom opcija kaiševa i narukvica, kolekcija Panerai Luminor hronografa je izuzetno prilagodljiva – lako je pronaći onu koja savršeno odgovara stilu i navikama pojedinca.

Još jedan zapaženi novitet u Panerai liniji hronografa za 2021. godinu jeste Panerai Luminor Chrono Monopulsante GMT Blu Notte. Keramičko kućište prečnika 44 mm očarava izrazito plavim brojčanikom, dok prozirna safirna poleđina kućišta od titanijuma otkriva ručno izrađen P.2004 kalibar. Sastavljen od 321 komponente, 29 dragulja, 3 federa i u potpunosti proizveden od strane brenda Panerai, P.2004 je pravi kalibar hronografa najvišeg stepena performansi.

Watches & Wonders 2021 Panerai noviteti

Kao primer savršenih veština u izradi merača vremena, Panerai Luminor Chrono Monopulsante GMT Blu Notte je spektakularni model ograničene serije na svega 200 časovnika

Njegov Glucydur™ balansni točak radi sa 28.800 vibracija na sat, što je neverovatno visoka brzina kretanja sa izuzetno produženom rezervom snage od 8 dana. Tehničke složenosti P.2004 poboljšane su indikatorom rezerve snage – zaštitnim znakom brenda Panerai – koji se kreće linearno i koji je smešten iznad oznake za 6 sati. Na poziciji za 9 sati indikator na brojčaniku ukazuje da li je trenutno poslepodnevno ili prepodnevno vreme, i radi u korelaciji sa centralno postavljenom GMT kazaljkom, koja se može koristiti za praćenje druge vremenske zone. Podbrojčanik na poziciji za 3 sata funkcioniše kao 30-minutni brojač povezan sa monopušerskim hronografom.

Takođe poznat kao „monopulsante“, monopušer je usvojena verzija tradicionalnog hronografa koja se oslanja na jedan taster za pokretanje, zaustavljanje, kao i za resetovanje hronografa. Komplikovaniji i egzotičniji, ovaj sistem koristi zupčanik specijalno dizajniran kako bi vlasniku pružio savršeno precizne informacije prilikom upravljanja hronografom.

Vrhunac Panerai umeća izrade merača vremena, Panerai Luminor Chrono Monopulsante GMT Blu Notte je impresivan časovnik ograničene serije na 200 časovnika.

Watches & Wonders 2021 Panerai noviteti

Sastavljen od 321 komponente, 29 dragulja, 3 federa i u potpunosti proizveden od strane brenda Panerai, P.2004 koji pokreće Luminor Chrono Monopulsante GMT Blu Notte je primer kalibra hronografa najvišeg stepena performansi, Panerai PAM01135 – €21’900

Prezentovan kao časovnik koji krasi šarmantna energija ženstvenosti, Panerai Piccolo Due MadrePerla PAM01280 je delikatna i visoko prefinjena reinterpretacija Luminor časovnika. Sa prečnikom od 38 mm i debljinom kućišta od samo 11,2 mm, Piccolo (italijanska reč za malo) kombinuje polirano Goldtech™ kućište sa belim sedefastim brojčanikom na kom se nalaze zlatni arapski brojevi, indeksi i kazaljke ispunjene Super-LumiNova™ supstancom zaslužnom za zelenu iluminaciju.

Watches & Wonders 2021 Panerai noviteti

Prezentovan kao časovnik koji krasi šarmantna energija ženstvenosti, Panerai Piccolo Due MadrePerla PAM01280 je delikatna i visoko prefinjena reinterpretacija Luminor časovnika

Goldtech™ je dragocena legura zlata koja odiše energičnim karakterom usled značajnog procenta bakra (24%) i platine (0,4%). Pored intenzivnog tona, ovaj metal se odlikuje i povećanom otpornošću na oksidaciju.

Watches & Wonders 2021 Panerai noviteti

Piccolo (italijanska reč za malo) Due MadrePerla PAM01280 sa prečnikom od 38 mm i debljinom kućišta od svega 11,2 mm, kombinuje polirano Goldtech™ kućište sa belim sedefastim brojčanikom, Panerai PAM01280 – €16’400

Spajajući poseban brojčanik i svetlosne detalje, Panerai Piccolo Due MadrePerla zasigurno će iz dana u dan pružati spektakularnu igru svetlosti.

Najmanji pokret zgloba otkriće nove nijanse i boje belog sedefastog brojčanika – zadivljujućeg materijala koji je priroda kreirala kako bi zračio svetlošću i vibracijama mistične raznolikosti.

U kombinaciji sa sjajno crvenim kaišem izrađenim od kože aligatora, šavovima u istom tonu i poliranom trapezoidnom Goldtech™ kopčom, Panerai Piccolo Due MadrePerla PAM01280 poseduje i sistem za laku zamenu kaiša – a samim tim i izgleda i raspoloženja – što čini ovaj šarmantni Luminor Due izuzetno zabavnim i lakim za nošenje.

Total
0
Shares