A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Višemesečni program podrške i nagrada od 10.000 evra za startape u ranoj fazi – prijavi se na EIT Jumpstarter pre-akcelerator

Imate li inovativnu ideju i želite da započnete svoje poslovanje? Šest EIT komiteta, Evropskog Instituta za inovacije i tehnologiju, poziva sve inovatore i startape da se prijave na EIT Jumpstarter pre-akceleratorski program koji će im pomoći da izbace svoje rešenje na tržište.

EIT Jumpstarter je međunarodni pre-akceleratorski program za inovatore u zdravstvu, poljoprivredno-prehrambenoj industriji, industriji metala, minerala i rudarstva, energetici, urbanoj mobilnosti i proizvodnoj industriji. Kreiran je sa ciljem da pomaže inovatorima i preduzetnicima da izgrade održiv poslovni model oko svojih inovativnih ideja, potvrde ih i ako se dokaže da je poslovna ideja održiva, podstakne osnivanje biznisa.

Program se sastoji iz četiri faze i traje 8 meseci. Tokom tog perioda timovi će imati priliku da pronađu najbolji poslovni model za svoju inovativnu ideju i nauče kako da razviju svoj posao, segmentišu tržište, upravljaju finansijama, osnovama ulaganja i pravnim odnosima. Radiće sa najboljim stručnjacima, trenerima i mentorima, kreativnim zajednicama i stećiće jedinstveno znanje koje će moći da primene na svoju ideju.

Faze programa:

  • Podnošenje prijave – prijavljivanje putem kratkog opisa ideje o predloženom inovativnom proizvodu ili usluzi, odgovarajući na unapred određena pitanja. 
  • Boot Camp i Coaching – dvodnevni kamp na kom će prijavljeni biti obučeni o osnovnim poslovnim veštinama (poslovno modeliranje, pitching itd.) sa predstavnicima i edukatorima iz drugih delova Evrope.
  • Lokalni zajednički treninzi – timovi koji su prošli u treću fazu biće pozvani na lokalne treninge koje će sprovoditi edukatori i mentori neke od zemalja članica, da uz njihovu pomoć rade na razvijanju svoje ideje i podele svoja iskustva.
  • Mentorstvo i predstavljanje – timovi koji su prošli u četvrtu fazu uz pomoć mentora će se pripremati za predstavljanje na finalnom takmičenju. 

Najbolji timovi iz svake kategorije imaće priliku da osvoje novčanu nagradu od 10.000 evra.

Kome je namenjeno?

Poziv je namenjen timovima koji su u ranoj fazi razvijanja proizvoda ili usluge u sklopu tematskih okvira, smatraju da imaju inovativnu ponudu i vide priliku za dalji razvoj.

Posebnu podršku pružamo timovima koji prijavljuju ideje iz oblasti metala, minerala i naprednih materijala i poljoprivredno-prehrambene industrije. 

Prijava

Zainteresovani timovi se mogu prijaviti na program gde mogu dodatno da uče o poslovnom razvoju, rade sa mentorima, imaju prilike da validiraju i testiraju svoj proizvod u industriji i osvoje vredne nagrade. 

Rok za prijavu je produžen do 30. aprila 2021.  putem linka.

Za sva dodatna pitanja o samom programu i prijavama, možete nas kontaktirati na [email protected]. Toplo savetujemo sve zainteresovane timove da nam se prethodno jave kako bismo im pomogli oko apliciranja.

Total
0
Shares