A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $

Uber Freight, logistička podružnica kompanije Uber Technologies, najavila je akviziciju dobavljača špediterskog softvera Transplace za 2,25 milijarde dolara. Uber Freight preuzima kompaniju od TPG Capital-a u i za nju će platiti 750 miliona dolara u akcijama, dok će ostatak isplatiti u gotovini.

Navodi se da će akvizicija Uber Freight-u pomoći da stvori vodeću logističku tehnološku platformu kombinovanjem Transplace-ove SaaS logističke platforme sa Uber Freight-ovim lancem snabdevanja i mobilnim aplikacijama.

Osnovan 2000. godine, Transplace nudi kombinaciju logističke tehnologije i usluga upravljanja transportom proizvođačima, trgovcima na malo, hemijskim kompanijama i preduzećima za pakovanje robe široke potrošnje. Usluge kompanije uključuju upravljanje transportom, intermodalno posredovanje i software-as-a-service (SaaS) rešenja za upravljanje prevozom.

Akvizicija je donekle iznenađujuća s obzirom na to da Uber u poslednje vreme prodaje razne marginalne biznise sa ciljem da poveća svoju profitabilnost. Kompanija je u decembru prodala kompaniji Aurora svoju jedinicu za razvijanje autonomnih vozila za 4 milijarde dolara. Pored toga, prodali su i svoje poslovanje letećih taksija kompaniji Joby Aviation, dok su Zomatu prodali posao dostave hrane u Indiji. Uber veruje da će transakcija ubrzati put Uber Freight-a do profitabilnosti.

Izvor: SiliconAngle

Total
0
Shares