A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Startap Super, sa timom u Beogradu, podigao novih 50 miliona $ investicija

Super, tehnološka kompanija iz San Franciska sa kancelarijom u Beogradu, podigla je novu investiciju od 50 miliona dolara. Super nudi alternativu tradicionalnom osiguranju stambenog prostora koje osiguranike štiti od kvarova kućnih uređaja i sistema putem mesečne pretplate. Startap planira da iskoristi finansijska sredstva za širenje na nova tržišta, zapošljavanje većeg broja ljudi i dodavanje više usluga.

Super je stvorio neku novu vrstu tržišta. Podizvođači radova sa kojima Super sarađuje imaju licencu i u osnovi koriste njegovu platformu besplatno, preko koje se povezuju sa mušterijama. Za korisnike, ova usluga dolazi u sklopu mesečnih pretplata od kojih Super plaća naknadu podizvođačima na osnovu toga koliko puta su izašli na teren. Sada će deo ove nove investicije biti iskorišćen i za unapređivanje njihovih AI sistema, koje koriste za poboljšanje načina na koji funkcionišu ti mesečni planovi, a i samo pružanje usluga.

Pored algoritama koje je Super izgradio kako bi lakše određivao cene svojih usluga na osnovu lokacije, veličine kuće i drugih faktora, u aplikaciji postoje funkcije koje pretplatnici mogu da koriste za interakciju sa kompanijom, kao što su prijavljivanje problema, zahtev usluga i pružanje više detalja o problemima aplikacije radi bržeg poboljšanja.

Od aprila 2019. godine kada je podigla investiciju od 20 miliona dolara, kompanija je povećala prihode za više od sedam puta. Do sada je prikupila 80 miliona dolara, a svoju tržišnu valuaciju još uvek nije otkrila, ali trenutno je aktivna na nekim od najbrže rastućih tržišta stambenog prostora u SAD-u.

Total
0
Shares