A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Rolex Cellini Time Referenca 50509

Neprolazna elegancija prikazana kroz besprekorne časovničarske vrednosti ogleda se u Rolex Cellini Time meraču vremena, prepoznatom kao najfinijem časovniku za gospodu. Izrazita nosivost i čitljivost u kombinaciji za izvanrednim časovničarskim veštinama i nijansiranim detaljima čine ovaj model primerom izvrsnosti koji odoleva modnim trendovima.

Rolex Cellini Time Reference 50509

Sa istaknutim mestom u istoriji časovničarstva, Cellini Time kombinuje izvrsnost izrade merača vremena sa neprolaznim stilom

Bilo da su u pitanju posebni događaji ili uobičajen radni dan, Cellini Time se ističe kao časovnik krajnje elegancije. Dostupni isključivo u verzijama od osamneasetokaratnog belog i osamnaestokaratnog Everose zlata – legura izlivenih u livnici kompanije Rolex – Cellini Time modeli ne pripadaju legendarnoj Rolex Oyster porodici časovnika. Iako se ova kolekcija odlikuje paletom časovnika izvanrednih karakterisika, kolekcija Cellini sa ponosom predstavlja klasične Rolex modele.

Danas vam sa zadovoljstvom predstavljamo Cellini Time sa kućištem, kazaljkama i detaljima u potpunosti izrađenim od belog osamnaestokaratnog zlata u kombinaciji sa belim brojčanikom. Njegova brižljivo stvarana prozračna estetika ističe eleganciju koju je nemoguće oponašati.

Tanki prsten – neprolazna odlika prefinjenih merača vremena – oslikava različitost u poređenju sa ostalim Rolex časovnicima, kroz spoj dva prepoznatljiva Rolex dizajnerska elementa.

Dvostruki prsten, gladak i nazubljeni, izveden je u belom osamnaestokaratnom zlatu i prikazuje nazubljeni dizajn prvi put korišćen 1926. godine, a koji je proslavio brend Rolex zahvaljujući modelu Datejust iz 1945. godine.

Površine koje se izvanredno reflektuju na nazubljenom i perfektno poliranom prstenu okružuju brojčanik bele boje.

Cellini Time odlikuje se nazubljenim prstenom od belog osamnaestokaratnog zlata upotpunjenim sjajnim, zaobljeno poliranim prstenom

Takođe, nazubljeni dizajn prisutan je i na pozadini kućišta, koja je zaobljena kao podsetnik na estetiku prethodnih epoha. Srednji deo kućišta odlikuju nežno zakrivljeni lugovi koji se sužavaju i na njega se nastavlja braon ili crni kožni kaiš. Diskretan, ali važan detalj je zaobljeno kućište koje naglašava i samu zaobljenost kaiša: umesto da se kaiš završava kod lugova, koža je pažljivo ručno omotana oko same iglice tako da kaiš i kućište zajedno stvaraju prijatno integrisanu celinu. Iako ova karakteristika možda i nije tako zapažena kada se posmatra izdvojeno, ona uveliko doprinosi ukupnom utisku.

Neprolazna klasika izvedena u 39mm, predstavljena u poliranom belom osamnaestokaratnom zlatu

Neprolazna klasika izvedena u 39mm, predstavljena u poliranom belom osamnaestokaratnom zlatu

Sveden, svetao brojčanik u beloj boji savršena je podloga za dvostrane, precizno polirane kazaljke za sate i minute koje klize preko njega.

Istovremeno, oznaka ROLEX GENEVE crne nijanse na poziciji za 12 sati, Cellini natpis na poziciji za 6 sati i oznaka minuta se pojavljuju u zadivljujućem kontrastu na ovoj svetloj pozadini.

Izduženi indikatori sata podeljeni su na dva dela tako da uključuju i oznaku za minute sa arapskim brojevima prikazanim na svakih pet minuta. Na taj način, vrh kazaljke za minute približava se minutnoj oznaci što dodatno doprinosi čitljivosti.

Navijen uz pomoć nazubljene krunice od belog osamnaestokaratnog zlata, Cellini Time pokreće kalibar 3132 u potpunosti proizveden od strane kompanije Rolex. Rezervu snage od 48 časova nadopunjuje visoko efikasni Perpetual dvosmerni samonavijajući sistem, čiji oscilator poseduje plavu Parachrom oprugu. Važno je napomenuti da su plave opruge u prošlosti bile rezervisane za proizvodnju najpreciznijih i najekskluzivnijih časovnika, a ova tradicija se nastavlja i danas kroz Rolex Parachrom oprugu.

Kao i svi Rolex časovnici, svaki Cellini Time časovnik je sertifikovani hronometar čiji je mehanizam prošao stroge testove nezavisnog COSC instituta (Švajcarski zvanični institut za ispitivanje hronometara).

Da bi dobio naziv „Superlative Chronometer“, svaki Cellini Time model prolazi kroz dvostruko stroža interna ispitivanja tačnosti i kontrole kvaliteta, što uključuje proveru rezerve snage, efikasnosti samonavijanja i otpornosti na vodu.

Rolex Cellini Time Reference 50509

Cellini Time ilustruje sate, minute i sekunde, postižući najčistiju formu elegancije u izradi časovnika

Cellini Time proizašao je iz ateljea Rolex kao neprolazni klasik, projektovan i testiran za preciznost i izrađen sa izvanrednom pažnjom ka najfinijim detaljima. U kombinaciji sa prošivenim kaišem od kože aligatora i sigurnosnom kopčom od osamnaestokaratnog zlata, Cellini Time se ponosno svrstava u red najelegantnijih Rolex časovnika.

Rolex Cellini Time Reference 50509

Bilo da su u pitanju posebni događaji ili uobičajen radni dan, Cellini Time se ističe kao časovnik krajnje elegancije

Ikonu izrade časovnika krajnje elegancije i neponovljivog stila, kolekciju Cellini, sa zadovoljstvom ćemo vam predstaviti u našim Petite Genève Petrović Rolex buticima u Budimpešti, Beogradu i Porto Montenegru.

Total
0
Shares