A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

“Revolucija” u Bulevaru

"Revolucija" u BulevaruIzgradnja poslovnog objekta nazvanog “Revolucija”, na ukrštanju Bulevara kralja Aleksandra i Golsvordijeve ulice, počela je ovog meseca, a rok za završetak radova je 18 meseci. Radi se o vrlo kvalitetnoj centralnogradskoj lokaciji, nedaleko od Vukovog spomenika, na kojoj je planirana izgradnja objekta ukupne bruto površine oko 10.000 kvadratnih metara. Imajući u vidu planirane regulacije u ovom bloku, pre svega širenje Trnske ulice na profil primarne saobracajniće, objekat formira poluzatvoreni atrijum u unutrašnjosti bloka, a bočnim krakovima zatvara delove fronta u Golsvordijevoj i ka budućoj Trnskoj.

Prema Planu generalne regulacije Trnska ulica predivđena je za značajno proširenje, gde bi budući profil saobracajniće iznosio 22.5 metara ili po dve trake za svaki smer sa razdelnim ostrvom. Zbog toga je objekat blago uvučen, a konkretnim rešenjem pored objekta i nove saobraćajnice predviđa sе formiranje malog platoa koji će se nalaziti na budućem ukrštanju Trnske ulice i Bulevara kralja Aleksandra.

Spratnost objekta je visinski uklopljena sa ostalim objektima, a venci se nalaze na 18 i 32 metra visine. Niži delovi objekta (Pr+4) predstavljaju veze sa susednim objektima, dok se akcentovani ugao ka Trnskoj ulici izdiže do visine venca od 32 metara (Pr+8+Ps). Za objekat je planirana trospratna podzema garaža kapaciteta 64 parking mesta sa pristupom iz Golsvordijeve ulice.

Idejno rešenje izradio je projektni studio “Zabriskie” iz Beograda, a naručilac projekta i investitor je beogradsko preduzeće “Granit Invest”. U prilogu pogledajte 3D prikaze budućeg poslovnog objekta u Bulevaru kralja Aleksandra.

Total
0
Shares