A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Otvoren novi bulevar na Voždovcu

Otvoren novi bulevar na VoždovcuIzgradnja moderne saobraćajnice koja će povezati Trošarinu sa Borskom ulicom na Banjici konačno je završena i puštena u saobraćaj. Radovi su blago probili rokove, ali u odnosu na druge infrastrukturne projekte u gradu, izvođenje nije prekidano, pa je umesto u junu saobraćjnica otvrena samo dva meseca kasnije. Važnost dinamike je ovde posebno bila važna, pre svega zbog činjenice da se veliki deo radova izvodio pod prekidom saobraćaja, što je posebno komplikovalo uslove vozačima i stanovnicima okolnih naselja. Pored šireg profila saobraćajnice, projektom je realizovano kružno ukrštanje Bulevara Oslobođenja sa Crnotravskom i Ulicom Save Maškovića.

Proširenje trase u Crnotravskoj i Ulici Save Maskovica izvođeno je na neizgrađenoj strani ulice, čime je postojeća veza proširena na profil 2+2 trake sa razdelnim ostrvom. Rekonstrukcija je pored izgradnje nove saobraćajnice uključivala zamenu celokupne podzemne infrastrukture, uključujuci kanalizaciju, vodovod i elektrovodove, a u Crnotravskoj ulici zamenjena je i trolejbuska kontaktna mreža. Radovi ipak još nisu završeni, pošto je preostalo da se kompletiraju pešačke staze sa obe strane kolovoza, ali i manji detalji na signalizaciji i ukrasnom zelenilu.

Pored toga što je uklonjeno jedno od uskih grla na Voždovcu, izgradnja i modernizacija na ovom potezu biće nastavljena od Trošarine do Autoputa, a najvaljeno je i raspisivanje tendera za narednu fazu do kraja ove godine. Na drugoj strani planirana su proširenja u Borskoj i Ulici Pere Velimirovića, čime će se otvorena saobraćajnica povezati sa Bulevarom patrijarha Pavla i dalje mostom preko Ade sa Novim Beogradom.

Radove na 850 metara dugačkoj deonici Crnotravske i Ulice Save Maškovića izvodilo je preduzeće Ras Inženjering iz Beograda, a vrednost projekta iznosila je oko 5 miliona evra.

Total
0
Shares