A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Novi startap Lava Odorovića, suosnivača Pente, uzeo 650.000€ investicija

Švajcarsko-srpski startap Relio, koji je pokrenuo Lav Odorović, preduzetnik iz Beograda, uzeo je 650.000€ investicija od strane SIX Fintech Ventures i HTGF fonda. Lav je prethodno osnovao i bio direktor digitalne banke Penta u Nemačkoj, koju je akvizirao Finleap.

Ovaj tim, sa kancelarijom i u Beogradu, razvija prvi digitalni račun za male biznise u Švajcarskoj. Tim u Beogradu vodi Žarko Vukadinović, predsednik ACFE Srbija i jedan od osnivača Mobi banke (bivše Telenor banke).

Kako navode, proces otvaranja bankovnog računa za pravna lica je i dalje komplikovan, a posebno je težak kompanijama sa stranim osnivačima, koje su deo holding strukture ili koje posluju u regulisanim industrijama.

Relio teži da promeni način na koji se odvija provera usklađenosti poslovanja sa propisima i na tome želi da izgradi komparativnu prednost svog digitalnog računa za male biznise. „Obaveza usaglašenosti sa regulativom ne sme uticati na iskustvo korisnika“, navode iz ovog startapa. Ideja je da i složena mala i srednja preduzeća mogu brzo da dobiju račun sa švajcarskim IBAN-om, a trenutno su u procesu dobijanja licence od švajcarskog regulatora.

Ostali investitori su Ričard Dejvis, bivši izvršni direktor Revoluta, kao i Đan Reta a Porte, bivši izvršni direktor Kontoviste, koji se nalazi na funkciji predsednika odbora direktora. Kako navode iz kompanije, ova runda finansiranja namenjena je proširenju tehničke infrastrukture i omogućiće kompaniji da ponudi usluge klijentima po dobijanju licence. Ova investicija je pre-seed investicija, a u Cirihu i Beogradu trenutno traju pregovori i za narednu seed rundu.

Total
0
Shares