A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine

NCR Corporation, jedna od Fortune 500 kompanija, najavila je akviziciju kompanije LibertyX, koja upravlja bankomatima i kioscima za bitkoin u Sjedinjenim Američkim Državama. Finansijski uslovi dogovora nisu obelodanjeni, a očekuje se da će akvizicija biti zavšena kasnije ove godine, pod uobičajenim uslovima akvizicije, uključujući regulatorna odobrenja.

NCR je jedan od najvećih dobavljača hardvera i softvera za bankomate, kao i sistema za prodajna mesta i kioske. Prema NCR-u, plan je da se LibertyX tehnologija koristi zajedno sa njihovom mrežom. LibertyX-ova platforma za digitalnu valutu radi na bankomatima, kioscima i sistemima prodajnih mesta putem partnerstva sa nezavisnim operaterima.

LibertyX omogućuje korisnicima da kupuju pomoću kriptovaluta na raznim maloprodajnim mestima u SAD-u koristeći mobilnu aplikaciju ili preko njihove mreže bankomata za bitkoine. Prema navodima kompanije, trenutno se opslužuje 20.000 maloprodajnih objekata u Sjedinjenim Američkim Državama sa oko 9.500 kripto bankomata.

Prema podacima CoinATMRadar-a, u svetu postoji oko 25.000 kripto bankomata, pri čemu je tržište zabeležilo eksponencijalni rast tokom ove godine. Bitcoin Depot, jedan od najvećih vlasnika mreže bitkoin bankomata, nedavno je najavio partnerstvo sa kompanijom Circle K, što je rezultiralo instaliranjem više od 700 bitkoin bankomata u SAD-u i Kanadi. NCR je jedna od većih kompanija i najnovija u nizu koja dodaje kriptovalute u svoj portfolio.

Izvor: CoinTelegraph

Total
0
Shares