A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

METi GO – futuristička video igra studenata Metropolitana

16.07.2020 | 14:42

METi GO – futuristička video igra studenata Metropolitana

Studenti Metropolitana u Beogradu kreirali su mobilnu video igru METi GO, nazvanu prema maskoti tog univerziteta – futurističkom liku koji simbolizuje inovativnost, kreativnost i želju za znanjem.

METi GO istražuje svet kompjuterskih tehnologija i futurističkog sveta, gde progresuje tako što ispravlja elektronske spojnice i izbegava kompjuterske viruse i ljigavce, koji ga ometaju na njegovom putu do znanja i sakupljanju poena. Igrač kontroliše METi-ja tako što ga pomera levo-desno dok se on kreće kroz prostor, uvek unapred. Na taj način igrač treba da izbegava prepreke i neprijatelje, a u isto vreme može i da sakuplja poene. Tokom svoje trke, METi nailazi na tri kapije, u okviru kojih treba da reši zadatu mozgalicu, a to tokom video igre dovodi do dodatnog uzbuđenja i napetosti, jer se sve odvija vrlo brzo, a fokusiranost igrača je glavna.

Video igru METi GO kreirali su studenti Fakulteta informacionih tehnologija i studijskog programa Računarske igre – jedinog akreditovanog u Srbiji u toj oblasti, a na njoj su radili i studenti Fakulteta digitalnih umetnosti  sa studijskog programa Dizajn interaktivnih medija.

Stipendista FDU Miloslav Ilić, koji je kreirao vizuelni identitet METi maskote, bio je zadužen i za modelovanje, animaciju, teksturisanje i osmišljavanje ostalih likova koji su deo METi GO sveta, dok je muziku komponovao profesor FDU-a Nenad Ćeranić, koji je i izvodi. Deo gejmerskog tima su bili i studenti FIT/FDU: Miloš Novaković (glavni programer), Nikola Dabić (menadžer), Nebojša Jeremić (programer), Marija Popadić (dizajn okruženja), Andreja Potić (dizajn okruženja), kao i asistenti FDU-a Mladen Radić (dizajn menija), FIT-a Igor Sabo (supervizor i dizajn zvučnih efekata) i direktorka marketinga Vesna Domazet Huni kao glavni i odgovorni supervizor celog projekta.

Video igru METi GO moguće je besplatno preuzeti iz Google Play prodavnice.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares