A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $

Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao je novu investiciju od 400 miliona dolara, čime procenjena vrednost ove kompanije sada iznosi 4,6 milijarde dolara. Kompanija želi da iskoristi sredstva za rast u Evropi, Sjedinjenim Državama i Aziji, udvostručujući broj svojih zaposlenih.

Novu rundu finansiranja predvodila je firma Tiger Global. Među novim investitorima našli su se i Insight Partners, Eurazeo, Lightrock, kao i izvršni direktor kompanije Datadog Olivije Pomel. Učestvovali su i prethodni investitori ICONIQ Growth, CapitalG, FirstMark Capital, Battery Ventures, Snowflake Ventures i Dawn Capital.

Dataiku, osnovan 2013. u Francuskoj, ima više od 450 klijenata u bankarstvu, osiguranju, farmaciji, proizvodnji i maloprodaji. Kompanija ima 750 zaposlenih i kancelarije u Njujorku, Parizu, Londonu, Sidneju i Singapuru.

Proizvodi kompanije, koji minimiziraju tehničke barijere potrebne za korišćenje veštačke inteligencije za analizu podataka, beleže porast potražnje dok preduzeća rade na tome da iskoriste sve veće količine podataka o korisnicima. O tome svedoči i nedavna investicija u još jedan francuski startap, Contentsquare, koji se bavi analizom korisničkih podataka.

Izvor: Bloomberg

Total
0
Shares