A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Embroker, startap sa velikom BG kancelarijom, uzeo investiciju od 100 miliona $

Startap Embroker, koji se bavi digitalnim osiguranjem, upravo je uzeo investiciju od 100 miliona dolara u okviru finansiranja Serije C, navode iz te kompanije za Startit Dnevnik. Time je ukupni iznos investicija u kompaniju dosegao 150 miliona. 

Embroker planira da iskoristi nova finansijska sredstva za proširenje kompanije i stvori kompletnu uslugu koja će biti jeftinija i efikasnija, izgradnjom sopstvenog osiguranja.

„Da bi Embroker zaista stvorio novi pristup poslovnom osiguranju, moramo da zamislimo i obnovimo svaki deo procesa. Iako su se neki od elemenata osiguranja na površini sve više prilagođavali i digitalizovali, osnovni nasleđeni sistemi i zastareli procesi specifični za ovu industriju su nepotrebno složeni i zahtevaju značajnu reviziju. Ova runda ulaganja će nam pomoći da poslovno osiguranje učinimo racionalizovanim i radikalno jednostavnim iskustvom”, navodi Met Miler, izvršni direktor Embrokera.

Embroker na osnovu podataka bolje procenjuje rizik i stvara polise i premije koje štite kompanije od tog rizika. Ovo upravljanje rizikom zasnovano na algoritmu smanjuje premije za preduzeća do 20 procenata, navode u toj kompaniji.

Beogradski tim Embrokera, koji broji više od 100 zaposlenih i postoji od 2015, angažovan je na razvoju platforme, na marketinškim aktivnostima i u pružanju korisničke podrške. Iako je sedište ove kompanije u San Francisku, u Srbiji se nalazi ceo inženjerski tim kompanije, marketing tim, Demand Generation, Service Support i HR timovi. Kako za Startit Dnevnik kaže Saša Čekrlija, generalni menadžer i VP of Engineering, pred njima je uzbudljiv period i nastavak rasta. 

„Veliko je zadovoljstvo biti u ovakvoj situaciji gde nam se otvara još veća prilika da ostvarimo misiju i promenimo industriju osiguranja. Još veća čast mi je saradnja sa našim timom u Beogradu, koji je kroz svoj rad i posvećenost omogućio da se nađemo ovde.”

Total
0
Shares