A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije

Adecco Group sklopila je ugovor kojim će akvizirati AKKA Technologies za 2,4 milijarde dolara (oko 2 milijarde evra), što će predstavljati najveću akviziciju u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije, piše Reuters.

Kompanije sve više prepuštaju istraživački i razvojni rad spoljnim konsultantima, što je trend koji Adecco želi da iskoristi. Kako se navodi, spojiće AKKA sa svojim naučnim i IT kadrovskim poslovanjem sa ciljem da se pojačaju usluge, pružajući inženjersko, tehničko i istraživačko-razvojno osoblje proizvođačima automobila i vazduhoplovnim kompanijama.

Investitori kompanije AKKA dobiće 49 evra po akciji. Glavni akcionari, porodica Riči i belgijska holding kompanija CNP, prihvatili su uslove. Oni su vlasnici 60 odsto kompanije koja posluje u Evropi, pretežno u Francuskoj i Belgiji.

Adecco, koji posluje i u Srbiji, je nedavno takođe izvestio da su prihodi kompanije u drugom tromesečju porasli za 26 odsto na 5,26 milijardi evra, dok je neto prihod porastao na 145 miliona evra sa 21 milion koliko je iznosio prethodne godine.

Izvor: Reuters

Total
0
Shares