A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Preko 800 učesnika na prvom Red Bull Fortmasteru u Beogradu – Kališ je dobio prve šampione u istorijskoj OCR trci

Prvi Red Bull Fortmaster održan je na Beogradskoj tvrđavi, 22. maja, a više od 800 takmičara priredilo je nesvakidašnji spektakl u prvoj trci sa preprekama ikada viđenoj na Kališu.

 

Takmičari su od 9 ujutru pa sve do kasnog popodneva kroz kvalifikacije, polufinale i finale imali zadatak da prevaziđu 3,5 kilometara uz zahtevne i raznovrsne prepreke, od početne tačke i Kapije Karla VI, pa sve do Velikog Rimskog bunara i Pobednika, koji je bio idealna i simbolična pozicija za trijumfalni cilj. Kalemegdan, koji je obično mesto gradskog okupljanja i odmora, pretvorio se na 12 sati u poligon prepun izazova za sve one koji su želeli da se oprobaju kao Fortmasteri. Balvani, zidovi za preskakanje, bazeni s vodom, polja panjeva, konopci i tuneli Kališa, bili su neke od 16 prepreka sa kojima su se takmičari suočili, u individualnoj i timskoj konkurenciji, na travi, kamenu, betonu i kroz blato Kališa. Interesantno je napomenuti i da su se za ovu priliku neki od tunela i prolaza koji su godinama bili zatvoreni, privremeno otvorili specijalno, kako bi dodatno učinili ovu trku jedinstvenom i nesvakidašnjom.

Po troje prvoplasiranih učesnika u individualnoj muškoj i ženskoj, kao i prvoplasirani tim u timskoj konkurenciji, dobili su pored jedinstvenog iskustva u centru prestonice i vredne nagrade.

Pobednik i pobednica u individualnoj muškoj i ženskoj kategoriji dobili su unikatne trofeje za apsolutnu pobedu na trci Red Bull Fortmaster, uz sat Suunto 9. Drugoplasirani u obe konkurencije dobili su patike Salomon Sense Ride 4, a trećeplasirani komplet Salomon (majica i šorts). Pobednički tim osvojio je vaučer u iznosu od 60.000,00 RSD koji se može iskoristiti u BeoSport prodavnicama u Republici Srbiji. Svi takmičari koji su prešli cilj, kući su poneli i finišer medalju koja je samo prva u nizu od četiri.

Po jedna finišer medalja će biti nagrada i naredne tri godine, kada će sve ljubitelje posebnih izazova ovog tipa, koji su kombinacija trčanja, snage i spretnosti, očekivati poduhvat osvajanja po jedne srpske tvrđave godišnje. Oni koji budu učestvovali na sve 4 trke u Red Bull Fortmaster seriji, konačno će 2024. godine moći da od osvojenih finišer medalja sklope jednu i tako postanu ultimativni Red Bull Fortmasteri.

Šampioni prvog srpskog Red Bull Fortmastera u svim kategorijama su:

Muška individualna kategorija
1. Miloš Rajičević – 17:27:08
2. Željko Pavlović – 17:55:08
3. Miloš Zorić – 18:07:00

Ženska individualna kategorija
1. Jelena Janežić – 22:58:09
2. Ivana Milić – 24:11:10
3. Milica Prkić – 26:06:10

Pobednički tim:
Matador – 28:33:10

Za najavu lokacije i early-bird kotizacije za drugi Red Bull Fortmaster koji će se održati 2022. godine nastavite da pratite Red Bull na redbull.rs i @redbullrs.

Trka je održana uz pridržavanje svih mera za minimalizovanje rizika od zaraze virusom Covid-19, koje su 22. maja bile na snazi od strane nadležnih institucija. 

Total
0
Shares